Музикалният театър в София се оказа с иновативен декор –

...
Музикалният театър в София се оказа с иновативен декор –
Коментари Харесай

За първи път в България 3D декор в Музикалния театър

Музикалният спектакъл в София се оказа с новаторски фон – 3D принтиран за първи път в България. Повод на горделивост е новата режисура „ Прилепът “, която завладя с типичен декори – направени благодарение на 3D принтиране.
Идеята за тази иновация идва на сценографа Иван Славов. Той взема решение да сътвори фон, който да бъде актуален, само че и да се употребява за дълго време. Така те стигат до концепцията за 3D принтиране и се обръщат към експертите в лицето на 3DBGPrint. Следва къса консултация дали може 3D принтирането да се приложи върху декорите.
В последна сметка планът започва при започване на месец август и пред 3DBGPrint и основните сценографи стои доста работа, с цел да може всичко да е готово за началото на „ Прилепът “ през октомври.

Първо 3D актьора съумява да моделира в период декорите и да се дадат в 3D работилницата за главната работа – направата на множеството детайли.
Цялостната сметка е, че над 200 елементи биват принтирани в период. За задачата са употребявани цели 10 идентнични принтера, които били натоварени в цялостна мощ.
Материалът за 3D принтирането също е от главно значение и е особено селекциониран.
За благополучие, съумяват да изработят всичките 200 детайла в период, асемблирани са и са дадени за постобработка.
В последна сметка, планът по декорите за „ Прилепът “ има сполучлив край в края на месец септември и към този момент всички фенове могат да се насладят, както на постановката, по този начин и на невероятните новаторски декори.

Информация за „ Прилепът “:
Новата режисура излезе на сцената на Музикалния спектакъл 100 години след първата й премиера в България. Тя е била в далечната 1919 година в тогавашния “Свободен спектакъл ”.
Творбата на популярния австрийски композитор – провъзгласен за Краля на валса – не слиза от международните оперетни подиуми от премиерата си на 5 април 1874 година във виенския спектакъл „ Ан дер Вин ” до наши дни. Тя си е заслужила статута на класическа оперета и по тази причина постоянно се играе в оперните театри паралелно с творбите на Моцарт, Вагнер и Верди.
„ Прилепът ” е класическа танцувална оперета, в която любовните пристрастености и фамилни премеждия са разкрити на фона на прелестните мелодии на валса, полката и кадрила. Сюжетът заплита комични обстановки, подбудени от обич и ревнивост, които подлагат на тестване съпружеската честност. Мелодраматичният и комедиен жанр, съчетани с красивата музика на Щраус, която блика като шампанско, основават чувството за тържественост и лекост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР