Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя,

...
Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя,
Коментари Харесай

Музикалният театър открива сезона с юбилеен концерт

Музикалният спектакъл открива новия си сезон на 29 септември, неделя, с концерта " Влез в моя сън ". С това събитие трупата ще означи и 60-ият празник на своя основен диригент и живописен началник Юли Дамянов, оповестиха от театъра.

Заглавието на концерта идва от любовния дует в " Любов и ненавист " - опера-мюзикъл от Юли Дамянов по пиесата " Херцогинята на Падуа " от Оскар Уайлд. В концерта ще прозвучат рядко изпълнявани творби като увертюрите " Цар и дърводелец " от Лорцинг и " Кандид " от Бърнстейн, фрагменти от мюзикълите " Кабаре " от Кандер и " Уестсайдска история ", както и обичани арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.

Концертът ще приключи със Sanctus, написан от Юли Дамянов. На финала публиката ще види и всеобщата сцена " Маскарад " от началото на второ деяние на " Фантомът на операта " от Андрю Лойд Уебър. С тази зрелищна сцена театърът желае да предложения феновете на поредицата от спектакли на паметния мюзикъл сред 3 и 17 ноември.

Наред със звездите на Музикалния спектакъл, в концерта-спектакъл за началото на новия сезон ще вземат участие и някогашни членове на трупата - диригентът Любомир Денев, солистите Олга Скеклиова, Марияна Попзлатева, Юлия Миланова, Цветан Цветков, Живко Желев, Николай Петров, както и артистът Васил Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР