Музикалният театър, макар и във ваканция, вече се готви за

...
Музикалният театър, макар и във ваканция, вече се готви за
Коментари Харесай

Музикалният театър открива сезона на 29 септември

Музикалният спектакъл, въпреки и във почивка, към този момент се готви за разкриване на сезон 2019/2020. На огромната сцена на театъра текат ремонтни действия, а в ателиетата трескаво се приготвят костюми и декори за премиерните заглавия – опретата " Прилепът " (Йохан Щраус-син) и хитовия бродуейски мюзикъл " Цигулар на покрива " (Fiddler on the Roof, по музика на Джери Бок).
Откриването ще бъде " двойно " - на 26 септември (четвъртък) от 19.00 часа Балет " Арабеск " ще показа своята неповторима " Гала вечер ".
На 29 септември (неделя) от 17.00 часа Музикалният спектакъл отваря необятно порти да посрещне своята аудитория с обичаен концерт – театър. Тази година, със заглавие " Влез в моя сън ", той ще бъде освен първия за новия сценичен сезон, само че и ще е отдаден на 60 годишния празник на основния диригент и живописен началник на театъра - Юли Дамянов.
По-малко от месец след откриването на сезона е премиерата на нова режисура на най-популярната оперета на Йохан Щраус-син " Прилепът “ - 100 години след първото й показване в България. За първи път у нас тя е играна през 1919 година от пионерите на българското оперетно изкуство на сцената на " Свободен спектакъл ". През 1954 година е сложена за първи път в Музикалния спектакъл. Най-новата театрална версия е девета подред на сцената на театъра. По целия свят тази прелестна оперета се играе обичайно и в Новогодишната нощ. За първи път Музикалният спектакъл кани своята аудитория на 31 декември, от 17.00ч., на Новогодишен театър на " Прилепът " с цел да посрещнат дружно с чаша шампанско настъпващата 2020 година.
През месец ноември " Фантомът на операта " ще се завърне за още осем представления.
Традиционните Коледно-новогодишни концерти ще бъдат на 21, 22 и 27 декември. За четвърта поредна година, още веднъж на 28 декември, от 19.00 ч., артистите от Музикалния спектакъл ще чакат феновете си в зала 1 на Националния замък на културата за обичайния Новогодишен бал.
За първи път – от 29 ноември до 8 декември театърът ще се трансформира в приказно царство за децата, в което ще се описват музикални приказки, уловили духа на Коледното чудо. В този интервал ще се показват само и единствено детски спектакли – 13 на брой, без да се играят представления за възрастни. Приказната магия ще стартира с премиерата на балетния театър " Снежната кралица " на от Балет " Арабеск ", който ще показа в този интервал и " Лешникотрошачката “ (5, 8 декември). В приказния коледно-новогодишен детски блок са включени още и спектаклите " Аладин ", " Да целунеш принцеса ", " Снежанка и седемте джуджета ", " Малката кибритопродавачка ".
След сполучливия сезон на " Фантомът на операта ", на 24, 25 и 26 януари 2020 година са премиерните спектакли на другия паметен бродуейски мюзикъл - " Цигулар на покрива " - композитор Джери Бок, либретисти Джоузеф Стейн и Шелдън Херник.
Касата на театъра ще отвори на 3 септември, само че билетите са в продажба и могат да бъдат закупувани и онлайн на https://musictheatre.bg/programa/.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР