Музикалният театър е в трескава подготовка за новия сезон 2020/2021.

...
Музикалният театър е в трескава подготовка за новия сезон 2020/2021.
Коментари Харесай

Музикалният театър в трескава подготовка за новия си сезон

Музикалният спектакъл е в трескава подготовка за новия сезон 2020/2021. По традиция той ще бъде открит с обилен концерт–спектакъл на първи октомври.
" Подготвяме концерт с най-вихрените мелодии от оперети и мюзикъли. С това желаеме да кажем – макар епидемията – ние сме тук и желаеме да ви вдъхнем оптимизма и насладата на нашето жизнеутвърждаващо изкуство ", споделя шефът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова.
От месеци, при съблюдаване на всички ограничения за сигурност, артистите репетират най-новата премиера на театъра за идния сезон – оперетата на Калман „ Принцесата на цирка ”. Нейната премиера е планувана за 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври 2020 година. „ Принцесата на цирка ” ще завладее публиката с неповторимата си симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния спектакъл паралелно със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови актьори. Зрителите ще се насладят освен на музиката на Калман, само че и ще гледат със спотаен мирис въздушни акробати и зрелищни атракциони.
На 31-ви октомври от 19:00 часа е юбилейният концерт „ Христо Сарафов и другари ”. С него доайенът на Музикалния спектакъл ще празнува 65–годишния си празник, отсрочен поради изключителната епидемиологична конюнктура в страната.
През месец ноември са двата цикъла от най-касовите заглавия в афиша на  театъра - мюзикълите „ Фантомът на операта ” и „ Цигулар на покрива ”.
Музикалният театър е единственият в България културен институт с народен статут за оперетата и мюзикъла, който е построил мощни обичаи в жанра и поддържа натрупа на най-високото професионално равнище. „ На хоризонта се задават още два мюзикъла, които ще бъдат осъществени през втората половина на новия сезон ”, издава информация от кухнята шефът на Музикалния спектакъл. Засега, обаче, имената на новите хитови заглавия ще останат загадка за публиката. „ Музикалният спектакъл е потвърдил, че  работи на високо професионално равнище. Това го демонстрират цялостните зали и рекордният временен излишък от  три милиона лв., с който приключихме предходната година ”, споделя шефът на Музикалния спектакъл.
В най-празничния месец на годината - декември – театърът ще се трансформира още веднъж в царство на децата със своите обичани от дребни и огромни „ Зимни музикални приказки ”. Тогава е планувана и най-новата премиера за най-малката аудитория, също отсрочена поради изключителната епидемиологична конюнктура в страната - мюзикълът „ Копче за сън ” от Генко Генков по текст на Валери Петров.
За втора поредна година на 31-ви декември Музикалният спектакъл кани феновете на празничен новогодишен театър на „ Прилепът ”. Артистите се надяват да посрещнат дружно със своята аудитория Новата 2021-ва година с надеждата тя да е по-добра за всички.
Билетите за спектаклите от новия сезон са в продажба, към този момент на 50 % заетост на местата, на касата на бул. „ Васил Левски ” 100 и на уеб страницата на Музикалния спектакъл!   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР