Музикалният ни вкус по-скоро се формира спрямо характера на изпълнителите,

...
Музикалният ни вкус по-скоро се формира спрямо характера на изпълнителите,
Коментари Харесай

Установиха как избираме любимата си музика

Музикалният ни усет по-скоро се образува по отношение на характера на изпълнителите, в сравнение с песните им, откри ново изследване, предадоха от DailyMail. Хората обичали да слушат музиканти, с които могат да се оприличат по темперамент.

Екипът на доктор Давид Гринберг от университета „ Бар-Илан “ в град Рамат Ган е изследвал характерите на 80 хиляди фена и на 50 музикални идоли. Данните настояват, че феновете на принца на мрака Ози Озбърн, са неприятни персони, а тези на Дейвид Боуи – невротици. Отдадените последователи на „ Radiohead “ се отличават със мощно изразена неприкритост.

Изследването е учредено на добре познатите в логиката на психиката 5 белега на личността – почтеност, невротизъм, екстровертност, съдействие и неприкритост. Изследователите са съумели с огромна акуратност да плануват каква група или реализатор би предпочел един почитател, въз основа на неговата възраст, пол и музикален род.

Анкетираните почитатели трябвало да класират 50 звезди въз основа на изброените пет белега. В проучването са били прегледани обществените показа за звездите, а не персоналните им качества. Участниците изпълнили три обособени прочувания и слушали разнообразна музика. Феновете оценявали характерностите на музикантите по отношение на петте белега. Изследователите следили още и реакцията на всеки човек към музиката и текста в дадена ария.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР