Музикалните предпочитания на водача на моторно превозно средство влияят върху

...
Музикалните предпочитания на водача на моторно превозно средство влияят върху
Коментари Харесай

Учени посочиха най-опасните песни за шофиране

Музикалните желания на лидера на моторно транспортно средство въздействат върху държанието му зад кормилото и на стила му на шофиране. До този извод са стигнали учени от Южно-китайския софтуерен университет. Те са проверявали своята догадка в продължение на година и в последна сметка са определили кои песни най-често водят до рисково шофиране.
Китайските учени предлагат по време на шофиране да не се слуша хеви-метъл и хард рок, защото под въздействието на по-силната и по-енергична музика лидерът стартира да се държи нападателно, да прави рискови маневри и да нарушава рестриктивните мерки на скоростта.
В листата на несъответствуващите за слушане музикални композиции влизат песните " American Idiot " на групата Green Day, " Party In The USA " на Майли Сайръс и " Born to Run " на Бруса Спрингстийна. На противоположния полюс - като абсолтно безобидни, са сложени частите " Stairway to Heaven " на Led Zeppelin и " Under the Bridge " на Red Hot Chili Peppers.
Специалистите обаче не предлагат да се пътува без музика, защото тишината в салона също нервира водачите. Учените са наблюдавали психическото положение на хиляди водачи, които са слушали от хард-рок до класическа музика. Доброволците даже са тествали специфичен авто симулатор, който включва 100 от най-популярните пести от портала Spotify.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР