Музикалната звезда Шакира се оказа в центъра на нов скандал,

...
Музикалната звезда Шакира се оказа в центъра на нов скандал,
Коментари Харесай

Шакира се оказа в центъра на нов скандал след раздялата на годината

Музикалната звезда Шакира се оказа в центъра на нов скандал, откакто цяло лято не стопират информациите за прекратяването на връзката ѝ с футболиста на Барселона Жерар Пике, оповестено за раздялата на годината.

Именно връзката на 45-годишната колумбийка с испанския национал може да докара до влизането в пандиза на певицата. Шакира и Пике станаха двойка преди близо 12 години и тя се реалокира да живее в Испания.

Сега управляващите от страната упорстват, че тя е отговорна за шест закононарушения, в това число укриване на налози в размер на 14,5 милиона евро. Преди дни е изминал последният период, в който Шакира е можела да реализира съглашение с испанската страна.

Разбирателство сред двете страни няма и по тази причина прокуратурата е поискала музикалната звезда да бъде наказана на 8 години и два месеца затвор, както и да заплати санкция в размер на 23,7 милиона евро.

Изчислените укрити налози са за интервала 2012-14 година По това време тя към този момент е живеела постоянно в Барселона поради връзката си с Жерар Пике. Всичко това е потвърдено с разбор на всекидневието на звездата, в това число визити във фризьорски и козметични салони, в клиника по време на бременността с първото ѝ дете, както и наемането на звукозаписно студио покрай Барселона.

Според профилите ѝ в обществените мрежи тя е прекарала множеството време в посочения интервал в Испания. От 2013 година е живяла в село Есплуга, където с Пике са купили къща. Първото дете на двойката пък е записано в гражданския указател на Барселона.

Пътуванията на Шакира в чужбина - част от работата на музикант от нейния сан - съгласно прокуратурата са били " доста къси " като се изключи присъединяване в сезон на американското шоу The Voice.

Държавното обвиняване твърди, че Шакира е употребила " тайна мрежа " за укриване на приходите си - компании, намиращи се в данъчни убежища, които са представяни като официални притежатели на приходите, които певицата е имала за професионалната си активност. Цитират се 14 компании на Британските Вирджински острови, Малта, Люксембург, Съединени американски щати и Панама.

Именно огромният размер на данъчната машинация и потреблението на тези компании са двете утежняващи условия по шестте обвинявания против певицата. Съдът в Барселона към този момент дефинира, че налице са задоволително доказателства за правосъден развой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР