Музикалната програма на Беглика фест тази година обединява както нови,

...
Музикалната програма на Беглика фест тази година обединява както нови,
Коментари Харесай

Музиката на Беглика фест 2017 - пътешествие във времето и културите

Музикалната стратегия на Беглика фест тази година сплотява както нови, по този начин и добре познати пробни, авторски български планове в региона на етно, джаз, електро-ембиънт и аудио-визуалното изкуство. Потапяйки ни в един тайнствен свят, музиката на Беглика ще разкрие нови пространства и ще ни изпрати на пътешествия във времето, културите и другите местонахождения на тялото, мозъка и духа.
На Каба сцената ще излязат Vataff Project, Zeyra, Иван Шопов и Лора Желязкова, Acoustic Soul, Основно Ветрове, Лоши Петли, Тулпа, Soulfia, Darry & Eero, Imagine и редица други потвърдени имена на българската и интернационалната сцена.
За разлика от предходни години, музиката на огромната сцена ще утихне малко след среднощ. Музикалните страсти ще продължат в по-интимна акустична атмосфера към беглишките огньове.

ПЪЛНА МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА

Tui Mamaki
Tui Mamaki e певица от Нова-Зеландия, която живее и твори в София. Позната е на българската клубна сцена от участията си с Kottarashky & The Rain Dogs. Ще чуем песни от новия й независим албум въодушевени от българския фолклор.
Лоши Петли
Лоши Петли основават авторска музика, която включва песни на български език и инструментални композиции, постоянно с кино или театрално звучене. В музиката си търсят опита, съчетават разнообразни музикални стилове, сред които авантгард, джаз, български фолклор и други. Групата е образувана от Алексей Николов и Петко Чернев, които се познават и свирят дружно от възпитаници.

Soulfia
Soulfia е отворен план от " пътуващи музиканти ", които осъзнават естествения развой на хармонизиране посредством музика. Фокусът на музикални трептения варира от Балканите до Близкия Изток с типичен, обичайни композиции и песни с достоверно фолклорно звучене най-вече от България, Македония, Гърция, Турция, Сирия, Иран, Арабския полуостров.
Дари & Ееro
Музикална разходка във времето и културите, въодушевена от мястото и от хората с разнообразни принадлежности като гъдулка, игил, китара, гайда, хармоника и разнообразни перкусии, съчетани с обертоново пеене от Монголия и Тибет.
Драган Милев – Darry, Eero и посетител музиканти.
Acoustic Soul
Музикалните стилове, които свързват изпълнителите от Acoustic Soul са най-различни, само че се сплотяват под белега на джаза и неговите импровизации. Ярко се открояват осъществяванията от ерата на суинга, както и фламенко, танго, боса нова.
Илко Градев – акордеон
Иван Стилянов – китара
Петър Йорданов “Бъни” – перкусии

„ Glowing Branches”
Иван Шопов & Лора Желязкова / Ivan Shopov & Lora Zhelyazkova
В тишината на нощта, Иван Шопов и Лора Желязкова показват дебюта на плана си " Glowing Branches ", в който съчетават звука от модуларен синтезатор с реактивни към него облици. Така те се потапят в тайнствен свят, зареден от деня, и разкриват пространство от ехтене и светлосенки, които сънуват нощем дърветата.
Българският музикант, продуцент и образен актьор Иван Шопов (познат още като Balkansky/Cooh) е представял музиката и изкуството си в Европа, Южна Америка, Азия и Австралия. Издавайки за едни от най-големите музикални компании в света, музиката му доближава до всички крайща на света. Зад гърба си има и два албума с плана БALKANSKY в колаборация с Теодосий Спасов и Иво Христов, а през 2017та издава и най-новия си албум в колаборация с националните певици от " Авигея ".
Лора Желязкова е образен актьор, който опитва със смесването на аналоговото и цифровото, с цел да основава пространствено-ориентирани планове. Все по-силният й интерес към динамичността на времето, светлината, нейната проекция и отражение, технологиите и тяхното приложение в региона на изкуствата я насочва към визуализацията на музика, основаването на интерактивни съоръжения и работата с нови медии, и технологии.
Зейра / Zeyra
ZEYRA е новият авторски план на музиканта Веселин Митев (познат от Исихия, Кайно Йесно Слонце, Vataff project). Проектът работи с разнообразни гост-музиканти в региона на етно музиката. Новото в ZEYRA е електронното звучене, смесено с акустичния привкус на балканските трептения.
Веселин Митев – композиции, каба гайда, кавал, фуяра, вокали
Петър Тодоров – дарбука, томбак, рик, електронни перкусии
Петър „ Бъни “ Йорданов – кахон, тарамбука
Станислав Стоянов – барабан
Тулпа / Tulpa
Тулпа е съвременен, новаторски авторски план на Алексей Цветанов (перкусионист и саунд инжинер на Кайно Йесно Слонце) с динамичен електонен саунд, кино атмосфера и трайбълистичен бийт.

Основно Ветрове
Основно Ветрове е нов план на Петър Йорданов – Buny, добре прочут от групата Оратница. Новият музикален инструмент „ хенгдръм “ е в основата на музиката. Преплитайки се с африканска калимба, австралийско диджериду и други принадлежности, Основно Ветрове e странствуване из другите местонахождения на тялото, мозъка и духа.
Петър Йорданов-Buny – кахон, луупър, хенгдръм, бас, калимба, перкусии
Станислав Спасов – Стенли – флейта, сантур, диджериду
Константин Кучев – ситар, цигулка
Vataff Project
Vataff Project е отворен и изменящ се план, в който Виктор Маринов работи с разнообразни гост-музиканти. От 2001 насам Vataff Project е комбинация от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно принадлежности от целия свят, съпроводени с образно показване. Проектът има пет издадени албума досега. Участвал е на голям брой фестивали по света и в България. Проектът има присъщ тон и идея, движеща се на границата на стилове като психеделик, техно, ембиънт и трип-хоп с посетител музиканти Веселин Митев – кавал, фояра и Петър Йорданов-Buny – перкусии.
Victor’s Mob
Victors Mob е тек-хаус план на Виктор Маринов. Той е винил DJ и продуцент. Негов е и лейбъла Port One Records.

Imagine
В творбите им, които са напълно авторски, може да се долови комбинация от стилове като джаз, соул, реге, алтърнатив рок, трип хоп, психаделични и ембиънт детайли.
Елена Бърдарска – вокал
Венцислав Джоков – китара
Ивайло Игнатов – кахон
Христо Стоев – бас
За контакти:
Анна Атанасова, тел. 089 792 3171
Координатор Музикална стратегия
Беглика фест 2017
ПРЕСЪТВОРЕНИЕ
www.beglika.org
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР