Музикалната легенда Орхан Мурад прогледна. Изпълнителят на Хиляди слънца се

...
Музикалната легенда Орхан Мурад прогледна. Изпълнителят на Хиляди слънца се
Коментари Харесай

Орхан Мурад прогледна

Музикалната легенда Орхан Мурад прогледна. Изпълнителят на „ Хиляди слънца ” се снабди с неповторими нови очила, които му разрешават да се движи съвсем изцяло независимо, научи HotArena .

Певецът получи неповторим подарък–смарт камера за незрящи в комплект с очила, която му бе подарена от самия почетен ръководител на ДПС–Ахмед Доган.

„ Говорещите очи ” бяха връчени на Мурад по време на представянето на листата на придвижването за евровота от водача Мустафа Карадайъ.

„ Това е фантазия! Мечта за незрящите в България, за която единствено съм чувал. Щастлив съм, че с помощта на господин Доган владея това устройство. Много съм благополучен, че ще мога да се самообслужвам с помощта на него ”, разгорещено показа Мурад, написа „ България през днешния ден ”.

Певецът се разтрепери от неспокойствие, когато водачът на партията го предложения на сцената и му връчи очилата.

Съоръжението включва дребна камера, която тежи едвам 22 грама, само че с помощта на нея незрящите имат опция да са изцяло независими. Устройството съставлява лека камера, която разчита на глас текст от всевъзможни повърхности и даже разпознава лица.

„ Да сте жив и здрав. Пожелавам ви доста триумфи. Бъдете себе си и дано дълги години да ни радвате с това, което вършиме ”, обърна се Карадайъ към изпълнителя на „ Без теб ”.

Камерата за незрящи се назовава „ Моето око ” и е създадена в Израел. Уникалното устройство е приспособено за българския пазар от предходната година, само че е недостъпно за множеството незрящи у нас.

Самият Мурад разкри, че си е мечтаел да допре „ говорещите очи ”, които могат да четат текст на 19 езика, само че не е вярвал, че ще може да си го разреши.

Причината е извънредно високата му цена–6000 лева Устройството работи с батерия, която устоя до 3 часа при непрекъсната работа, а зареждането става за 40 минути.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР