Музикалната компания Sony представи концептуалния модел Vision-S по време на

...
Музикалната компания Sony представи концептуалния модел Vision-S по време на
Коментари Харесай

Sony също изненада със свой автомобил

Музикалната компания Sony показа концептуалния модел Vision-S по време на изложбата за потребителска техника CES в Лас Вегас, само че изрично разгласи, че няма желание да навлиза в автомобилната промишленост. Идеята на прототипа е да покаже техническите благоприятни условия на компанията. Според ръководителя на плана - Изуми Каванаши, това е приносът на Sony към еволюцията на колите.
" Ето това можем да създадем с автообила, като използваме лични благоприятни условия и технологии. Идеята е да създадем място, на което човек може да се отпусни да се усеща в оптималната сигурност ", разяснява Каванаши.


Vision-S се задвижва се с електричество и разполага с някои иновационни системи, които изненадват даже специалистите. Колата на Sony е оборудвана с 33 датчика, измежду които радари и лидари. Благодарение на тях, системаа може да открива и разпознава хора и предмети, намиращи се отвън автомобила. В салона са сложени сензори ToF, които вършат същото, като от компанията прецизират, че всички системи при модела дават отговор на самостоятелност от второ равнище.
Интериорът на електрическия автомобил на Sony се отличава с обилие от екрани. Има големи информационно-развлекателни екрани на подглавниците на предните седалки, а също по този начин и панорамен тъч-скрийн на приборния панел. Списъкът допълват специфични екрани, които в действително време предават картина от камери, вградени във предната част на автомобила.
Друга специфичност на Vision-S е системата " 360 Reality Audio ", която е разработка на Sony и подсигурява идеална звучност в салона на колата. Колоните са вградени в седалките на автомобила, който прочее е построен на платформата EV на производителя на аварийни елементи и съоръжение Magnа.


Все отново за основаването на машината Sony е употребила помощта на външни компании. В плана вземат участие компаниите BlackBerry, Bosch, Qualcomm, NVIDIA, Continental, HERE, Elektrobit, Gentex Corporation, ZF и Benteler.
Задвижването на електрическия автомобил е поверено на два електромотора със съвкупна мощ 200 кВт. Те обезпечават ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, като и насърчаване на оптималната скорост от 239 км/ч. Не се оповестява обаче какъв ще е пробегът на колата, както и дали тя в миналото ще се появи в серийно произвеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР