Музикалната драмата "Роди се звезда" води с четири номинации за

...
Музикалната драмата "Роди се звезда" води с четири номинации за
Коментари Харесай

Роди се звезда - лидер в номинациите на Актьорската гилдия

Музикалната драмата "Роди се звезда " води с четири номинации за кинонаградите на американската Гилдия на филмовите артисти, в това число и за най-хубав актьорски състав, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Останалите номинирани за водещата премия най-хубав актьорски състав са "Черната пантера ", "Черен в клана ( "BlacKkKlansman "), "Луди богаташи " (Crazy Rich Asians), "Бохемска рапсодия ". В основните функции на "Роди се звезда " са Брадли Купър и Лейди Гага. И двамата са номинирани за самостоятелни награди за осъществяването във кино лентата. Номинация получи и Сам Елиът за артист в поддържаща роля.

"Фаворитката " не съумя да влезе във водещата категория за най-хубав актьорски състав, само че трите звезди във кино лентата - Оливия Коулман, Рейчъл Вайс и Ема Стоун бяха номинирани за самостоятелни награди. Емили Блънт получи две номинации - за актриса в основна роля в "Мери Попинз се завръща " и за поддържаща роля в "Нито тон ". Другите номинирани за най-хубава актриса с изключение на Емили Блънт, Лейди Гага и Оливия Коулман са Глен Клоуз ( "Съпругата ") и Мелиса Маккарти ( "Можете ли да ми простите ").

В категорията за най-хубав артист противници на Брадли Купър са Крисчън Бейл "Вице " ( "Vice "), Рами Малек ( "Бохемска рапсодия "), Виго Мортенсен ( "Зелената книга ") и Джон Дейвид Уошингтън ( "Черен в клана "). Махершала Али ( "Зелената книга "), Тимъти Шаламе ( "Прекрасно момче "), Сам Елиът ( "Роди се звезда "), Адам Драйвър ( "Черен в клана ") и Ричард Грант ( "Можете ли да ми простите ") бяха номинирани за премията за артист в поддържаща роля. Номинации за актриса в поддържаща роля получиха Ейми Адамс ( "Вице "), Емили Блънт ( "Нито тон "), Марго Роби ( "Кралицата на Шотландия "), Ема Стоун и Рейчъл Вайс за "Фаворитката ".

В телевизионните категории най-вече номинации - по четири, получиха "Удивителната госпожа Мейзъл " и "Озарк ". "Бари ", GLOW, "Историята на прислужницата " и "Методът Комински " са с по три номинации. За най-хубав актьорски състав в трагичен сериал са номинирани "Американците ", "Обадете се на Сол ", "Историята на прислужницата ", "Озарк ", "Това сме ние ". За най-хубав актьорски състав в комедиен сериал са номинирани "Атланта ", "Бари ", GLOW, "Удивителната госпожа Мейзъл " и "Методът Комински ". Наградите на Гилдията на филмовите артисти се считат за добър знак за триумф на "Оскар "-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и просвета.

Церемонията за премиите на актьорската колегия е планувана за 27 януари в Лос Анджелис. На нея Алън Алда ще бъде почетен с оценката за изцяло творчество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР