Музикален фестивал в щатския град Детройт, който досега е имал

...
Музикален фестивал в щатския град Детройт, който досега е имал
Коментари Харесай

Музикален фестивал в Детройт вече няма да таксува двойно белите си посетители

Музикален фестивал в щатския град Детройт, който до момента е имал практиката да таксува двойно белите си гости, сменя политиката след сериозната рецензия, която притегли и вниманието на цялата страна, споделя Би Би Си.

Билетите за фестивала Afrofuture бхяа на цени от по 40 $ за бели гости и 20 $ - за цветнокожи - термин, употребен в Съединени американски щати за другите расови малцинства.

Тази разлика накара един от гостите на фестивала да се откаже от присъединяване си, а уеб сайтът за продажба на билети Eventbrite заплаши, че ще отстрани събитието от платформата си.

Политиката бе изменена още в неделя. В свое изказване в " Туитър " уредниците оповестиха, че трансформират цените на билетите на 20 $ за всички гости " поради сигурността на нашата общественост ". Те въпреки всичко приканват белите да създадат в допълнение подаяние.

Предишната ценова политика на фестивала накара рапърката Джилиъм Греъм, чието театрално име е Тайни Джаг, да разгласи в " Туитър ", че се отхвърля от присъединяване си.

След това в неделя уеб сайтът за продажба на билети Eventbrite също разгласи, че не може да толерира събития, които имат двойнствен метод въз основа на раса и вяра.

Въпреки че трансформираха цените, уредниците на фестивала не се извиниха за първичния си проект. По техни думи е имало достаъчно хора, които са споделили, че не възразяват да заплащат в допълнение.

В " Туитър " създателят Ейдриън Айърс написа, че структурата на продажба на билети е основана за да подкрепя най-маргинализираните.

" Често, когато в Детройт се случват готини събития, най-евтините билети се изкупуват и по-късно се продават от хора, отвън общността, тъй като те първи могат да си ги разрешат, което оставя само вариантите за по-високи цени. "

Според уредниците до момента продадени са 70 от общо 200 налични билети за събитието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР