Музеят на съсипаните връзки се намира в Загреб, Хърватска, и

...
Музеят на съсипаните връзки се намира в Загреб, Хърватска, и
Коментари Харесай

Добре дошли в Музея на съсипаните връзки

Музеят на унищожените връзки се намира в Загреб, Хърватска, и има една от най-изненадващи и необикновени сбирки, които в миналото сме виждали - персонални предмети, дарени от хора с разрушени сърца по целия свят.

Идеята на локалните актьори Олинка Виштица и Дражен Грубишич, чиято връзка приключва през 2003 година след четири години взаимен живот.

 Снимка 360178

Преди да откри своя непрекъснат дом в Загреб през 2010 година, Музеят на унищожените връзки действа като пътуваща галерия. Една година по-късно той е разгласен за най-иновативният музей в Европа и през днешния ден е една от най-странните атракции в хърватската столица.

В музея могат да се видят нормалните плюшени мечета, любовни писма и сватбени рокли - все остатъци от несполучливи взаимоотношения. Вещите са съпроводени и от обяснителни бележки, които варират от тъжни през радостни, до странни.

 Снимка 360177

Някои от най-нестандартните предмети са остарели култивиран джуджета, чифт ръце на манекен и секира, с която жена е разрушила мебелите на нейния някогашен.

А някои от последните попълнения, криещи историята на (още) една разлъка, включват кафемашина от Франция, гумена играчка-хамбургер от Люксембург, фризби от Белград, една обувка от Холандия и други.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР