Музеят на Чудомир в Казанлък и Регионалният природонаучен музей в

...
Музеят на Чудомир в Казанлък и Регионалният природонаучен музей в
Коментари Харесай

Музеят на Чудомир и Природонаучният музей в Пловдив с нов модерен и дигитален облик

Музеят на Чудомир в Казанлък и Регионалният природонаучен музей в Пловдив са с освежен цифров образ и нови съвременни технологии, с помощта на „ Ти и Lidl за по-добър живот “ – най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България. Така науката и изкуството са доста по-интересни и интерактивни, а от ден на ден гости и младежи посещават двата емблематични музея.
Творчеството на Чудомир оживява в Казанлък, като интерактивен екскурзовод дава опция на гостите на музея сами да избират наличието, с което да се срещнат. Възможностите включват още звуков фонд с приказки, разказани от известния ни публицист и хуморист, изложба с рисунки, анимация на фона на Чудомирови пейзажи и видео за живота му. Новият съвременен образ към този момент дава и забележими резултати – посещаемостта в музея се е нараснала със приблизително над 1000 души на месец.
„ Съвременните музеи би трябвало да бъдат нови арт пространства, а не просто пазители на скъпи архиви. Средище, което събира творчеството на създателя с интереса на младежите. Намерихме поддръжка за това начинание с помощта на „ Ти и Lidl за по-добър живот “, споделя Лена Драголова – координатор на плана. Научене повече за него на: https://youtu.be/nL4FqTz8K3M
Дигиталните технологии са трансформирали средата и в Регионалния природонаучен музей в Пловдив. Светът на музея е на един клик разстояние за гостите и жителите на града чрез създаденото мобилно приложение. За интерактивното показване на света на науката способстват още осведомителни екрани за 14 експозиционни зали и екрани, представящи разнообразието от скотски и растителни типове във всяка зала. Всички те превеждат посетителите през карта на пространствата, като им дават спомагателна информация за експонатите, изложени там единствено с един клик върху изображението.
Музеите в Казанлък и Пловдив са част от финансираните общо 51 плана в двете издания на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България. Фонд от над 390 000 лв. е дарен в поддръжка на публично значими планове в общо 27 обитаеми места в цялата страна.
През месец май следва стартът на третото следващо издание на „ Ти и Lidl за по-добър живот “, което още веднъж ще поддържа планове в областите – обучение, околна среда, деен метод на живот и просвета и запазване на историческото завещание.
За Лидл България
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 30 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 95 магазина в 46 града и близо 2700 чиновници, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР