Музеят Генсбур - дом на прочутия френски артист Серж Генсбур,

...
Музеят Генсбур - дом на прочутия френски артист Серж Генсбур,
Коментари Харесай

Музеят „Генсбур“ ще отвори врати в Париж

Музеят " Генсбур " - дом на фамозния френски актьор Серж Генсбур, ще отвори порти в Париж през септември, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на изказване на дъщерята на Серж - актрисата Шарлот Генсбур.

Това е краят на " епопеята " към дома на Серж Генсбур, траяла повече от 30 години. След гибелта на актьора почитателите се стичат на поклонение на мястото, където е живял.

Пространството, населявано от Генсбур, е снимано приживе на създателя, до момента в който той към момента живее с актрисата и певица Джейн Бъркин.

Актрисата Шарлот Генсбур разгласи публично, че ще открие " Дом Генсбур " на 20 септември. 

Серж Генсбур е живял общо 22 години на адреса в Седми регион в Париж. Интериорът е останал недокоснат след гибелта му през 1991 година Датата на оповестяването на дома му за музей не е определена инцидентно - на 2 април се навършват 95 години от рождението му. 

През първите 10 години след гибелта му бях сигурна в плана, след това се отхвърлих, тъй като това беше дребното, което ми беше останало от него и желаех да го запазя като богатство, сподели Шарлот Генсбур през 2021 година във връзка 30-годишнината от гибелта на татко й. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР