Музей на восъчните фигури събира в град Бяла известни личности

...
Музей на восъчните фигури събира в град Бяла известни личности
Коментари Харесай

Музей на восъчните фигури като на мадам Тюсо имат в Бяла

Музей на восъчните фигури събира в град Бяла известни персони от историята, свързани с дребното градче. Пластиките са направени с огромно майсторство и основават чувството за действителни хора. Новата атракция, която към този момент се радва на огромен интерес, ще работи и през празничните дни.

От остаряла постройка на някогашна детска градина в Бяла, Русенско, е изработен Арт център с арт кафе, арт кино и арт изложба на восъчните фигури. В културния център е планувано да има и читалище. А най-голямата атракция за посетителите са майсторски направените восъчни фигури.

Восъчните фигури са на такива персони, известни български и съветски благородници, които заслужават да имат място в нашата изложба. Защото са минали, живели, работили, оставили са своя дан, труд, своя принос за развиването на дребното градче Бяла.
свързани новини4245на 19.10.2015
Отворен преди дни, музеят към този момент се радва на огромен интерес. Посещават го хора от околните села и градове, съобщи пред Дарик Йорданка Петрова, организатор на Арт Галерията на восъчните фигури.

Прочетох в страницата на Арт кафето за восъчните фигури и взех решение през днешния ден да мина да ги видя, стана ми доста забавно. Страхотни фигури, имай възприятието, че ме гледат живи хора в очите. Браво за такова малко градче, това нещо да основат, прелестно е, уточни Наталия Йоргова.

В музея оживяват Петко Рачев Славейков, който е преподавал и творил в Бяла, Панайот Волов, лобното място на който е в града, съветската баронеса Юлия Вревская, на която е кръстена болничното заведение в града. Княз Александър Батенберг и Александър 2-ри, както и несъмнено Колю Фичето.

Името на Бяла се свързва Колю Фичето, първомайстора на възрожденското българско строителство, е оставил най-голямото си строително създание, архитектурно и скулптурно - моста над р. Янтра, сподели Йорданка Петрова.

Финансирането е по общински план със средства на общината и събирани от благотворителни концерти и базари.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР