Музей на водоснабдяването и канализацията отвори врати във Варна по

...
Музей на водоснабдяването и канализацията отвори врати във Варна по
Коментари Харесай

Музей на водоснабдяването отвори врати във Варна

Музей на водоснабдяването и канализацията отвори порти във Варна по самодейност на районното министерство. Експозицията показва цялостния цикъл, през който минава водата, с цел да стигне до домовете ни.

Варна

Макети, осведомителни табла, ВиК-инсталации и аудиовизиуална техника демонстрират по какъв начин работи водоснабдителната и канализационната система. Те са изложени в постройката на водното сдружение във Варна.
Валентин Вълканов, шеф на ВиК-Варна: Водоснабдяване и канализация-Варна поддържа водопроводната и канализационна мрежа на територията на Враненска област. Тези водопроводи първоначално, където потеглят примерно от язовир “Камчия ” към Варна, са от порядъка на два метра диаметър, към Варна тече вода по този тръбопровод от 1 600 и 800 литра в секунда.
По пътя на водата обаче постоянно стават повреди, защото част от мрежата е остаряла и амортизирана.
Валентин Вълканов, шеф на ВиК-Варна: Върви процедура в министерството на околната среда и водите, по която ВиК-Варна ще бъде бенифициент и участваме за към 120 милиона лв., които ще бъдат дадени за създаване на тръбопровод “Варна-Златни пясъци ”.
Музеят на водоснабдяването във Варна е основан с европейски средства. Експозицията предизвика и към по-отговорно отношение към околната среда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР