Музей на нудлите Момофуку Андо (Осака, Япония) През 1958 г.

...
Музей на нудлите Момофуку Андо (Осака, Япония) През 1958 г.
Коментари Харесай

Най-странните музеи по света

Музей на нудлите Момофуку Андо (Осака, Япония)

През 1958 година – след година домашни опити – Момофуку Андо основава първите в света спагети за бързо подготвяне: Chicken Ramen. Музеят на нудлите Момофуку Андо документира тази глава от кулинарната история на Япония. В него посетителите могат да видят опаковки на спагети за бързо подготвяне от всички краища на света, да вкусят редки ястия от Хокайдо и Тохоку и самите те да основат дизайнерска опаковка във фабриката My CUPNOODLES.

В тунела на спагетите за бързо подготвяне има над 800 пакета нудли, разкриващи еволюцията им през десетилетията.

Международен музей на тоалетната (Ню Делхи, Индия)

Разположен в шумната столица на Индия, Музеят на толаетната показва историята на хигиената и канализацията от 2500 година пр.Хр. до момента. От позлатените тоалетни на римските императори до средновековните нощни гърнета, там може да се види еволюцията на тоалетната през вековете. Музеят има и сбирка от редки стихотворения, отдадени на тематиката.

Музей на мумиите (Гуанахуато, Мексико)

В дребния миньорски град Гуанахуато – фигуриращ в листата на ЮНЕСКО за Световно завещание – в средата на XIX в. стотици тела били заровени в криптите на Пантеона на Санта Паула. Ако фамилиите не можели да платят погребалната такса, наложена от града, телата били ексхумрани. Тогава локалните хора открили, че телата били мумифицирани вследствие на натурален развой, дължащ се евентуално на неповторимите климатични фактори. Сега мумиите са изложени в Museo de Las Momias. На фотографията: детска мумия в Музея на мумиите в Гуанахуато, една от най-популярните туристически атракции в Мексико.

Музей на секса (Ню Йорк, САЩ)

Музеят на секса отваря порти през 2002 година с желанието да запази историята, еволюцията и културната значителност на човешката половост. Освен надуваемия палат на гърдите тук може да разгледате остарели еротични фотоси, краткотрайни и непрекъснати сбирки от над 15 000 експоната, творби на изкуството, фотоси, костюми и исторически предмети. Те са показани с желанието да се сътвори открит дискурс към секса и сексуалността.

Fashion Week Mood
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР