Музеите в Пловдив откликват на призива на министерствата на културата

...
Музеите в Пловдив откликват на призива на министерствата на културата
Коментари Харесай

Пловдивски музеи с инициативи за ученици в неучебния ден след изборите

Музеите в Пловдив откликват на апела на министерствата на културата и на образованието, и в понеделник след локалните избори, когато денят е неучебен, само че присъствен за учениците, ще посрещат през целия ден искащите да прегледат експозициите. При какви условия ще става това – споделя Мариела Хубинова.

Пловдив

В Историческия музей на площад " Съединение ", където е ситуирана експозицията " Съединение на България ", е основана организация да се посрещне упования напор от деца в деня след изборите.
Стефан Шивачев – дир. на Регионален исторически музей Пловдив: Понеже в такива дни има заплаха идвайки в музея, да потичат вътре, да обиколят музейните зали, взехме решение да не желаеме възнаграждение за музейни беседи. Колегите ще им описват за експозициите, какво може да се види, съгласно техните ползи.
Отворени за посещаване ще бъдат Музеят на Възраждането и къща-музей " Христо Г. Данов ". При скупчване на повече деца, екскурзоводите ще водят беседите редом.

Обектите в " Старинен Пловдив " също са вид за учениците, които желаят да се срещнат с българските обичаи.

В Природо-научния музей само планетариумът не може да се прегледа, тъй като от месец графикът е напълнен, даже се е наложило да бъдат върнати 200 деца.

Друга част от музеите в Пловдив обаче няма да се включат, тъй като по принцип понеделникът за тях е почивен ден.

Сред тях е и Археологическият музей, където до 27 октомври към момента може да се види изложбата " Преоткритият свят на Стара Европа " с едни от най-ценните ни златни съкровища.

В множеството музеи билетът за възпитаници е на алегорична цена от един лев, има огромни отстъпки и за визити на групи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР