Музеите и галериите в България в надпревара за портрета и

...
Музеите и галериите в България в надпревара за портрета и
Коментари Харесай

Музеите в България в надпревара за откупените вещи на княз Александър Батенберг

Музеите и галериите в България в конкуренция за портрета и движимостите на княз Александър Батенберг, които бяха изплатени от българската страна на търг във Виена.

Все още не е ясно къде ще бъдат изложени за непрекъснато, само че ползата към тях е голям, освен поради символиката им, само че и поради обстоятелството, че предметите, свързани с първия български държател след Освобождението са извънредно малко. Националният исторически музей разполага с фотографско копие на изплатения портрет. Там е и знамето, харизано на Княза при неговото посрещане, сходно на трите изплатени подноса. Те ще дойдат в България при специфичен режим след няколко дни. Днес от Виена се завърна министърът на културата Боил Банов.
 България откупи портрет и скъпи предмети на Батенберг на търг във Виена България откупи портрет и скъпи предмети на Батенберг на търг във Виена
България откупи портрет и скъпи предмети, принадлежали на княз Александър I Батенберг от търг, проведен от аукционна къща във Виена. Сред тях са на...
Боил Банов, министър на културата: Държава демонстрира своето отношение и ще го демонстрира. Пак ще го демонстрира по подобен метод, без да го обявява. Един човек участваше на телефона за всичките неща, за които и ние. Отказваха се доста рано - нашите неща са от относително скъпите и се очакваше да бъде по този начин. Като взехме картината, те се отхвърлиха. След като взехме първия поднос, схванаха, че играем. След това за идващите два подноса ни подвигнаха цената най-малко с по 2000 евро, може би от бяс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР