Мууз Фактори е достъпен само с лодка, по леден път

...
Мууз Фактори е достъпен само с лодка, по леден път
Коментари Харесай

Трудно достъпен остров ще получава доставки с дрон

„ Мууз Фактори ” е наличен единствено с лодка, по мразовит път и посредством хеликоптер

Дроновете могат да решат казуса с доставките на мъчно налични обитаеми места

Жителите на далечен остров в Северен Онтарио, Канада, ще стартират да получават артикули посредством дрон от идната година , откакто „ Мууз Крий Първа нация ” подписа търговски контракт на стойност 2,5 милиона канадски $ с Drone Delivery Canada .
още по тематиката
Остров „ Мууз Фактори ” е наличен единствено с лодка през лятото, по мразовит път през зимата и вероятно посредством хеликоптер. Сега обаче доставките на значими артикули ще се правят посредством дрон – от идната пролет.

Споразумението планува доставки посредством дрон на артикули, медикаменти, храни и пощенски колета от Музуни – най-близкия град на континенталната суша. Транспортните дронове ще могат да носят оптимален потребен товар от 5 кг. Приблизително 10 минути ще трае тяхното пътешестване над река Мууз.

„ Опитваме се да обслужваме общества, в които липсва инфраструктура, където е доста мъчно да се доставят базови артикули или, когато въпреки всичко може, това е доста, доста скъпо ”, споделя ръководителят на Drone Delivery Canada (DDC) Тони Ди Бенедето пред BBC.

Наред с доставките на артикули дроновете могат да оказват помощ и за наблюдението на сезонните промени в района. Безпилотните апарати могат да следят разлива на реката напролет, което до момента е правено единствено благодарение на хеликоптер. С него обаче мониторингът е доста скъпа процедура.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР