Mutua Madrid Open, осминафиналКарлос Алкарас – Камерън Нори 6-4, 6-7(4),

...
Mutua Madrid Open, осминафиналКарлос Алкарас – Камерън Нори 6-4, 6-7(4),
Коментари Харесай

Алкарас отпразнува рождения си ден с победа над Нори


Mutua Madrid Open, осминафинал

Карлос Алкарас – Камерън Нори 6-4, 6-7(4), 6-3

Карлос Алкарас зае последното останало свободно място на четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид след победа в три сета над Камерън Нори. Испанецът позволи поврат във втория сет, само че в останалата част от мача надигра съперника си и стигна до изцяло подобаващ триумф пред цялостните трибуни на „Маноло Сантана“.

Негов конкурент на четвъртфинала ще бъде Рафаел Надал, който по-рано през днешния ден записа трагичен триумф над Давид Гофен.

Шампионът от Маями бе по-агресивен на начален удар и записа повече асове (7-3), само че и направи повече двойни неточности (4-2). Алкарас завоюва 71% от точките си на първи сервис (53/75) и осъществя пет от седемте си брейкпойнта (71%), до момента в който Нори оползотвори два от своите осем шанса за пробив (25%).

Алкарас можеше да натрупа преднина още в самото начало, само че пропусна брейкпойнт във втория гейм и Нори изравни. Радостта на британеца обаче не търпя дълго. Представителят на домакините стартира да играе с от ден на ден скорост и експанзия, като това му разреши да натрупа удобен задатък от 5-2.

Противно на развиването на играта до този миг, Нори върна интригата като избави сетбол и проби за 5-4. В десетия гейм Алкарас още веднъж сподели съмнения и позволи равнене от 30-0, само че в решаващите мигове сподели повече точност от своя конкурент и съумя да осъществя нов брейк, с който завоюва сета с 6-4.

Във втория сет Нори стартира да се стреми към по-дълги разигравания и тази тактичност се оказа сполучлива, донасяйки му пробив за 3-2. Алкарас обаче се приспособява към играта на британеца и още веднъж си върна водачеството, преди миналогодишният първенец от Индиън Уелс да изравни за 4-4. До края на сета и двамата съперници бяха безупречни на сервис и се стигна до тайбрек.

В него Алкарас подходи прекомерно нападателно и позволи грешки във значими моменти, позволявайки на Нори да приключи сета със серия от три следващи точки и да се наложи със 7-6(4).

Това обаче не обезвери испанеца, който стартира заключителния сет по отличен метод. Световният №9 усъвършенства доста сервиса си, а офанзивите му с бекхенд започнаха да затрудняват съществено английския тенисист. Това оказа помощ на Алкарас да поеме контрола върху сета, реализирайки ранен пробив за 2-0. Нори пропусна три брейкпойнта в хода на сета, като в последна сметка това се оказа пагубно за него. Алкарас стигна до мачбол, при който неговият конкурент позволи двойна неточност и по този метод младежът победи с 6-4, 6-7(4), 6-3 след 2 часа и 41 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР