Mutua Madrid Open, осминафиналАндрей Рубльов – Даниел Еванс 7-6(7) 7-5Андрей

...
Mutua Madrid Open, осминафиналАндрей Рубльов – Даниел Еванс 7-6(7) 7-5Андрей
Коментари Харесай

След маратонски мач Рубльов очаква Димитров или Циципас


Mutua Madrid Open, осминафинал
Андрей Рубльов – Даниел Еванс 7-6(7) 7-5


Андрей Рубльов оцеля във втори следващ тежък мач и ще играе на седмия си Мастърс четвъртфинал. Руснакът продължи напред в Мадрид след триумф със 7-6(7) 7-5 над Даниел Еванс.

Въпреки че приключи в два сета, дуелът продължи два часа и половина и бе извънредно оспорван. Двамата влязоха в голям брой дълги и интензивни разигравания от главната линия, само че в последна сметка осмият в света надви.

И двата сета продължиха по 75 минути, като в първия навакса закъснение от пробив и избави сетбол на начален удар на противника си при 6-7 в тайбрека.

Във втория той поведе рано с брейк, само че Еванс изравни и в идващите минути всеки от двамата имаше шансове да поведе в резултата. Макар да избави два брейкбола при 0-40 и 5-6, британецът се пречупи при третия и общо 12-и в мача.

Шестият подложен продължава към идващия стадий където чака Григор Димитров или Стефанос Циципас.

Рубльов към този момент е прекарал пет часа на корта в испанската столица, въпреки да има зад тила си единствено два мача. В първия отстрани Джак Дрейпър с 2-6 6-4 7-5.

Днес руснакът приключи с 47 уинъра и 30 непредизвикани неточности. За разлика от втори кръг обаче, сервисът му не бе на изключително високо равнище и вкара едвам 52% от първите си начални удари, допускайки пет двойни неточности. Записа и 8 аса.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР