Mutua Madrid Open, четвъртфиналНовак Джокович – Хуберт Хуркач 6-3, 6-4Новак

...
Mutua Madrid Open, четвъртфиналНовак Джокович – Хуберт Хуркач 6-3, 6-4Новак
Коментари Харесай

Джокович се справи с Хуркач и слънцето за 72-и Мастърс полуфинал, очаква Надал или Алкарас


Mutua Madrid Open, четвъртфинал
Новак Джокович – Хуберт Хуркач 6-3, 6-4


Новак Джокович е първият полуфиналист на Мастърс шампионата в Мадрид. Световният №1 преодоля съпротивата на Хуберт Хуркач след 6-3, 6-4 в мач, в който слънцето бе другото огромно усложнение за сърбина. И то, както и полският му противник обаче не бяха в положение да спрат Новак към постигане на седми полуфинал в Мадрид и общо 72-и на равнище Мастърс 1000.

Хуркач бе единственият четвъртфиналист отвън топ 8 поставените и още веднъж показва, че играта му е способна да носи положителни резултати и на клей. Все отново тя не бе задоволителна, с цел да затрудни изключително поставения под №1.

По един пробив при започване на всеки от сетовете бе задоволителен за триумфа на Джокович, който действаше извънредно устойчиво на сервис макар очевидния дискомфорт, породен от слънцето. В хода на мача Новак не даде нито един брейкбол на противника си, гарантирайки си място в съботните полуфинали. Там негов противник ще бъде испанец – мач №59 против най-големия противник в кариерата му Рафаел Надал или първа среща със посочения за предстоящ №1 Карлос Алкарас.

Двубоят против Хуркач стартира отлично за Джокович, който завоюва първите три гейма, с което сложи основата на триумфа си. Оттам насетне той загуби единствено три точки в идващите си три сервис гейма и по този начин небрежно стигна до триумфа.

Той бе покрай пробив още в първия гейм на втората част, само че Хуркач оцеля. Все отново брейкът пристигна в петия гейм за 3-2.

Най-трудният гейм се оказа осмият в сета. В него Джокович направи двойна неточност и имаше проблеми с отскока на топката. И тук обаче Хуркач не можа да реализира повече от две равенства – нещо, което се случи за първи път в мача.

В идващия гейм полякът отрази два мачбола при 15-40, само че това не тормози 20-кратният първенец в Големия шлем, който приключи мача с гейм на 15, с цел да узакони първата си победа над противник от топ 20 през сезон 2022.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР