Мутирал щам на свинския грип е най-голямата опасност през тази

...
Мутирал щам на свинския грип е най-голямата опасност през тази
Коментари Харесай

Мичиган идва за пръв път в България

Мутирал вариант на свинския грип е най-голямата заплаха през тази зима за хората в България. Новината заяви държавният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Той разясни, че става въпрос за варианта " Мичиган ", против който обаче няма построен имунитет на този стадий. Дори младите и здрави хора страдат от него. От началото на годината се отбелязва повишение на заболеваемостта от инфекции, като сега те са 150 на 10 000 души. В случай, че се стигне до 300 души на 10 000, ще се наложи оповестяването на зараза. Според прогнозата на експертите това ще стане до края на месец януари. В момента на територията на България циркулират двата варианта от вид А - H1N1 и H3N2. За първият е особено, че може да засегне нервната система и да докара до тежки неврологични затруднения като менингити и енцефалити.

@ins_sub: Най-честото затруднение остава пневмонията

Тя се развива в 50-60% от случаите. При тези варианти доста бързо се трансформира в интерстициална атипична вирусна пневмония. При несвоевременно лекуване води до тежка дихателна непълнота и част от аргументите за гибел са тъкмо тези. Другите са свързани със засягане на централната нервна или друга органова система.

Доктор Ангел Кунчев добави,че " Мичиган " е нов вариант, не е разболявал до момента у нас и нямаме имунитет против него. Може да се чака, че хора, които са се срещали със свинския грип и са го преболедували, ще имат някакви остатъчни антитела, само че в множеството случаи те не са задоволителни, за

@ins_sub: да предотвратят заразяването.

Лекарите са безапелационни, че в случай че се почустват недобре, пациентите незабавно би трябвало да потърсят здравна помощ, а не да се самолекуват, защото ще си докарат спомагателни проблеми, които може да се окажат съдбовни за здравето им. Най-добре е да си останат у дома да се лекуват и да заобикалят контакти с други хора. Най-ефективно се лекува антивирусното лекуване в първите от 24 до 46 часа от неговото появяване. Приемането на медикаменти е неотложно да се прави след консултация със експерт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР