Мутафчийски сравни народопсихологията на българина с индийската, където в момента

...
Мутафчийски сравни народопсихологията на българина с индийската, където в момента
Коментари Харесай

Ангелов: Ваксинираните и преболедувалите у нас минават 1 млн. души

Мутафчийски съпостави народопсихологията на българина с индийската, където сега здравната система е в колапс .

Това, което страната реализира, е верният път, по който би трябвало да вървим дружно за успеха против ковид. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов по време на постоянния брифинг в Министерски съвет за настоящата противоепидемична конюнктура. Не би трябвало да бъдем толкоз скромни, постигнахме доста, съпоставено с други страни, изясни Ангелов. Т ой показа таблица, от чиито данни се вижда, че Румъния и Гърция са с равнища на заболяваемост доста по-висока от българската. Същото важи и за Германия и Италия, където има доста по-строги ограничения.

България реализира по-високи резултати, съпоставено с показателя на суровост на ограниченията. Българите си връщаме от ден на ден свободата и естествения живот, с помощта на напъните и спазването на ограниченията, безапелационен е министърът.

Ангелов даде доклад за последното денонощие: 1388 или 9.9% са новите случаи. 218 са новохоспитализираните със междинна възраст 54 година имунизираните и изкарали вируса минават 1 милион, което значи, че са предпазени. 7168 са в лечебните заведения - 767 в лечебни заведения, наклонността за понижаване на хората в лечебни заведения е трайна. За миналото денонощие 3019 българи са се преборили с вируса.
 Снимка 529100
Източник:

Дневната заболеваемост е 315.52. На национална база трайна наклонност за понижаване на заетите кревати в интензивни - 58% и неинтензивни - 53%. Активните случаи при лекарите са 949 души, 104 в лечебни заведения, 10 в интензивните отделения - при лекарите е реализиран груповите имунитет, регистрира Костадин Ангелов. По думите му, това е поредна седмица трайна наклонност два пъти повече излекувани против доказани случаи.

Националният здравен епидемиолог доцент Ангел Кунчев заяви, че страната ни заема 18-то място в Европейски Съюз, като по заболеваемост сме четири пъти по-малко от Кипър и от Швеция - 3 пъти по-малко. По заболеваемост страната е на 6-то място на Балканите. Най-много болни има в Турция, три пъти по-висока заболеваемост от България. По смъртност страната е на 2-то място на Европейски Съюз и 3-то място на Балканите.

Вътре в страната - 10 области са с ниска заболеваемост - под 300 на 100 000 - минимум в Разград, Плевен, Силистра, Видин, Сливен, Хасково, Благоевград, Ямбол, Търговище и Силистра.
 25 355 ваксини против ковид сложени за ден
25 355 ваксини против ковид сложени за ден

1382 нови случая или 10% от направените проби

Само 7 области са с висока заболеваемост - Русе, Добрич, Варна, София град, Перник, Ловеч, София област. И признатите в интензивни отделения и смъртността следват хода надолу. Посланието е единствено едно - щастливи празници и продължение на наклонността за понижаване, прикани Кунчев.

От своя страна проф. Венцислав Мутафчийски добави, че на двуседмична база има понижаване на новозаразените с 42% , на едноседмична - с 23%. Смъртността на двуседмичнна база е 16%, на едноседмична - 12%. Има съществено понижаване за седем дни, регистрира лекарят. В момента смъртността е 20.1% на 10 000 население, понижават и хоспитализациите, само че това ще се усети по-късно в огромните лечебни заведения.

В духа на позитивните вести, Мутафчийски направи информация във връзка със обстановката в Индия - какви са аргументите за обстановката там. На първо място, по думите му, " подправена убеденост поради това, че при започване на пандемията се е считало, че популацията там не боледува поради генотипа, което се оказва, че не е правилно. Втората причина - градското изселване, локдаун в огромните градове, притежателите на рикши се връщат в обитаемоте места, което води до всеобщо разпространяване, както в България се прибраха от Западна Европа.
 Снимка 529099
Източник:

Поради сериозен спад на стопанската система, освободиха ограниченията, което докара до нови случаи, откакто претърпяха първа вълна - имаше мъртвило, като нашето лятно мъртвило, което докара до нова тежка вълна, проучва още Венцислав Мутафчийски.

Сегашната вълна се причислява за нов вариант - индийски вид, който става все по-спорен в научната общественост, само че се оказва, че по-сериозни са доказателствата за разпространяване на английския вариант, в сравнение с индийския вид. Има цялостен колапс в здравната система в Индия - липса на О2 и болнични места, уточни той. Това Мутафчийски съпостави с българската народопсихология и индийската.

Министър Костадин Ангелов прикани също поради обстановката в Индия да са рационални българите и да се съблюдават ограниченията , до момента в който се реализира групов имунитет. Той уточни, че със заповеди от през днешния ден се не разрешава влизане от Индия и няколко страни.

Относно " зелените коридори ", здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че там ще има ваксини най-много на " Пфайзер ".
анкета
Трябва ли Коронавирус имунизацията да е наложителна за избрани специалности?
Да, тъй като заразяването на цели колективи е риск за цялата стопанска система Да, тъй като някои работят с изключително уязвими хора Не, това би било използване на двоен критерий Не, това би нарушило правата им Няма значение, рано или късно ще принудят всички да се имунизират
Да, тъй като заразяването на цели колективи е риск за цялата стопанска система

Да, тъй като някои работят с изключително уязвими хора

Не, това би било използване на двоен критерий

Не, това би нарушило правата им

Няма значение, рано или късно ще принудят всички да се имунизират

Шефът на Ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов изясни, че имунизираните са 775 601 души до през днешния ден. Използвани дози най-вече от " Пфайзер ", следват " Астра Зенека " - 256 000, " Модерна " - 104 000. Възрастни над 65 година, които са имунизирани, са 153 000, педагозите - 46 000. Първа и втора фаза е задоволена, продължава трета фаза. " Ако запазим темпа на имунизация, краят на август, България ще реализира групов имунитет, в случай че темпът се усили - края на юни ", изясни Гигов.

Припомняме през вчерашния ден кабинетът в оставка удължи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР