МУСТАФА КАРАДАЙЪ: ВОТЪТ ЗА ЗАБРАНА НА ИН ХАУС ПРОЦЕДУРИТЕ ПОКАЗВА

...
МУСТАФА КАРАДАЙЪ: ВОТЪТ ЗА ЗАБРАНА НА ИН ХАУС ПРОЦЕДУРИТЕ ПОКАЗВА
Коментари Харесай

Карадайъ: Една сделка е корупционна за ПП, ако в нея не влизат Петков, Василев или Рашков

МУСТАФА КАРАДАЙЪ: ВОТЪТ ЗА ЗАБРАНА НА " ИН ХАУС " ПРОЦЕДУРИТЕ ПОКАЗВА КОЙ НАИСТИНА съдебна експертиза БОРИ С КОРУПЦИЯТА. ДНЕС ИСТИНАТА ИЗЛИЗА НАЯВЕ!

Ние от Движението за права и свободи казахме, че ще се опитаме да изобличим всички неистини, без значение от къде идват и на каква тематика са. Лъжите се изобличават най-добре посредством изясняване на фактическата картина или посредством промени в съответните закони, които засягат тематиките, по които се лъже.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите по оферти от Движението план за смяна в Закона за публичните поръчки, с който се поставя завършек на порочните " ин хаус " процедури, за които България бе подложена на критика от Европа.

Проектозаконът е импортиран от Карадайъ и сътрудниците му народни представители Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

Такава беше и тази тематика. Предизборната акция на в този момент ръководещите под мотото нулева приемливост на корупцията имаше главен мотив и конкретика „ ин хаус “ процедури. Дори стопираха плануваните средства за създаване и поддържане на пътната инфраструктура, напомни Карадайъ.

Това не е нещо ново в българската политика. През 2009 година пристигнаха едни ръководещи със същата мантра - битка с корупцията и всичко това, което се е случвало преди тях, бе наречено корупция, с която те щели да се борят. Само че, и те направиха същото, на което бяхме очевидци през 2021 година - стопираха средствата и парите на към този момент извършени процедури за обществени вложения за към 1 милиарда Сега също са за към 1 милиарда лева Тоест, нищо друго като политическо държание, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Ние през целия този интервал от 2009 година до в този момент говорихме за смяна. И в този момент на власт сякаш пристигна смяната. Но тя се оказа самоназовала се смяна, която в случай че е смяна, е смяна от неприятно към по-лошо. Защото разбираме, че една процедура или една договорка е корупционна за тях, в случай че в нея не вземат участие Кирил Петков, Асен Василев или Бойко Рашков, акцентира Карадайъ.

И напомни: " Така беше и през 2009 година - всичко беше корупция, в случай че в нея не са взели участие, примерно Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова или някои други. ".

Именно за философията на законопроекта и метода на водене на политика в страната приказваме сега, сподели той.

Вчера и през днешния ден, сътрудници, отново се наслушахме на същите клишета - за корупция и битката с нея, за евентуалния риск от корупцията. Корупция обаче има там, където има власт.

И през днешния ден, когато Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков приказват за корупция, евентуалният най-голям риск за корупция е при тях. Но клишетата си не престават и по адрес даже на хора, които 12 години не са били на власт. Те биват упреквани в корупция, продължи Мустафа Карадайъ, наблягайки, че по този метод нещата в страната няма да се оправят.

До през вчерашния ден кабинетът не беше подкупен. Сега обаче министрите, препоръчани от Има Такъв Народ, които подадоха оставка, се оказаха корумпираните министри. А те въпреки това, показват обстоятелства в общественото пространство - документи и протоколи, само че на обстоятелствата не трябвало да се обръща внимание. Затова, както декларирахме, ние ще изобличим лъжите. И ще се опитаме да върнем нормалността в българската политика и в Народното събрание, безапелационен бе Карадайъ.

Ние ще продължим да го вършим и този законопроект е един ослепителен образец за по тази причина. " Ин хаус " процедурите бяха корупционни, когато не се правеха от Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Рашков. Но, когато идва техният ред да носят отговорността за избрани действия в страната, към този момент не са корупционни покупко-продажби.

По същия метод беше и за „ златните паспорти “. „ Лъжа се на алангро “ - откъс, само че, когато се предлага законопроект за възбраната им: чакайте, в този момент какво стана, съобщи Мустафа Карадайъ, препращайки към реакцията на премиера Кирил Петков, когато Движение за права и свободи внесе законопроекта за унищожаване на капиталовото поданство.

Оказа се, че тъкмо, тези които лепят етикети за корупция на своите политически съперници, са в схемите за „ златните паспорти “. Изтеглиха един от сътрудниците си от прожекторите, като си мислеха, че като го оставиха в ББР и го направиха консултант, то не се вижда от хората, че не е излязъл от властта, сподели Мустафа Карадайъ.

Така беше и с ББР. Едни неистини се ръсиха от служебния тогава министър на стопанската система Кирил Петков, обаче неговият автограф седи в документ, който е в уеб страницата на Народното събрание, че е лъгал в общественото пространство.

Така беше и за газопроводите, прочее, през днешния ден поздравления и благодаря ви, сътрудници. Взехме решение да има краткотрайна комисия, която да изследва всички обстоятелства и условия. Защото единствено истината може да изобличи лъжите, които ръсят през днешния ден ръководещите, продължи водачът на Движение за права и свободи.

Моят зов към вас, уважаеми сътрудници народни представители, е, в случай че сте били откровени в предизборната си акция, че „ ин хаус “ процедурите са корупционна скица, би било редно да подкрепите препоръчаните от Движението за права и свободи промени в закона. Обратното - в случай че вие не подкрепите тези оферти, които сме създали за унищожаване на „ ин хаус “ процедурите, ще ви помоля да излезете пред българските жители и да им се извините, че ги лъгахте до момента, прикани Мустафа Карадайъ.

Днес истината става ясно, заключи водачът на Движение за права и свободи.

Законопроектът на Движение за права и свободи получи поддръжката единствено на депутатите от Движението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР