Мустафа Карадайъ: Посланието на народа е ясно – политиците да

...
Мустафа Карадайъ: Посланието на народа е ясно – политиците да
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата на преговорите и да започнат да си говорят

Мустафа Карадайъ: Посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата на договарянията и да стартират да си приказват.
„ След следващите ненужни избори още веднъж
сме сложени пред тестване – гласоподаватели и цялото общество, политици и всички институции. Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго изборният резултат възпроизведе сходна на структурата като предходните четири Народното събрание и обществото е с съвсем същото съмнение към органите и институциите “. Това съобщи от парламентарната естрада ръководителят на ДПС Мустафа Карадайъ.
По думите му гласоподавателите са обединени
към тезата, че нито една партия не би трябвало да ръководи независимо.

„ Посланието на народа е ясно политиците да седнат на масата на договарянията и да стартират да си приказват “, добави Карадайъ.
„ Много политически субекти се занимават
повече със своите проблеми, а не с проблемите на хората “, съобщи още водачът на ДПС.

Карадайъ акцентира: „ Може ли да се направи по този начин, че с това Народно събрание да се реализира непоклатимост в ръководството и да се заложи на европейското развиване на страната – изрично да. “
Карадайъ посочи, че по „ остаряла традиция “
множеството политици се занимават със личните си проблеми и „ ангажират хората с безпочвена и несъстоятелна рецензия към съперниците си “.

Той добави, че всички участници би трябвало ясно „ да заявят готовността си за разговор, сядайки на масата за договаряния. Диалогът да е за цели и политики, за достойното евроатлантическо бъдеще на България “.
„ В противоположен случай залагаме бъдещето на
страната на неустановеност. И хората ще изгубят и дребното самообладание, което им е останало “, означи Карадайъ.

„ Да надскочим личното и партийното си его. Приоритетите на страната да стане приоритет на всички нас. Дневният ред на обществото да стане дневен ред на политиците. Да работим през днешния ден за Шенген и еврозоната, с цел да бъде несъмнено и умерено общото ни бъдеще като общество, народ и страна.
Това е същността на публичния контракт
за всяка народна власт. Ние от Движение за права и свободи постоянно сме били почтени пред себе си, гласоподавателите си и пред цялото общество. Готови сме на разговор в името на жителите. Доказваме го всеки ден “, съобщи той.

Мустафа Карадайъ акцентира, че е „ необходим постоянен кабинет – с цели и ясни цели за дейности “. „ Този постоянен кабинет би трябвало да приготви и идните локални избори. Ако те бъдат провалени, рискуваме тежки за страната последствия “, отблеляза той.
Карадайъ добави, че Движение за права и свободи са поели корав
ангажимент за прекъсване на прогресиращото обедняване, ефикасна и целенасочена поддръжка за уязвимите групи от популацията, налично опазване на здравето, качествено обучение, постоянна среда за бизнеса, положително законодателство, за развиване на районите с приоритет на дребните обитаеми места и дребните общини, неотложно пускане на стратегическия проект за земеделието и подкрепяне на дребните земеделци, поддръжка за дребния и междинен бизнес. „ Движение за права и свободи ще сложи тези цели на масата на разговора с отговорност пред гласоподавателите “, съобщи политикът.

И още веднъж прикани сътрудниците си от 49-то Народно събрание за „ Разум и разговор “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР