Мустафа Адиб, на когото бе възложено да състави новото правителство

...
Мустафа Адиб, на когото бе възложено да състави новото правителство
Коментари Харесай

Мустафа Адиб, номиниран за премиер на Ливан, заяви, че се оттегля

Мустафа Адиб, на който бе предоставено да сформира новото държавно управление на Ливан, заяви през днешния ден след среща с президента Мишел Аун, че се отхвърля от предоставената му задача, предадоха информационните организации.

Почти от един месец номинираният на поста Адиб се опитваше да сформира държавно управление от специалисти, което да предприеме незабавни промени за извеждане на страната от тежката политическа и икономическа рецесия, влошена от разрушителната детонация в Бейрут на 4 август, взела близо 200 жертви.

В изказване, излъчено по малкия екран, Адиб сподели, че политическите сили в Ливан са нарушили единодушието, към което той се е стремял в името на сформиране на кабинет и не са се отказали от политизирането на този развой. Затова той сервира извиненията си, само че се отхвърля от предоставената му задача.

Оставката на Адиб е тежък удар за френския президент Еманюел Макрон, който бе отпред на самодейностите за стабилизиране на обстановката в Ливан, означават организациите.

Ройтерс сочи като главен проблем пред съставянето на държавно управление различията по въпроса кой да оглави финансовото министерство. За основното министрество спорели двете съществени ливански шиитски групировки - Хизбула и Амал, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР