Мусомели – малко градче разположено в хълмиста местност на остров

...
Мусомели – малко градче разположено в хълмиста местност на остров
Коментари Харесай

Италианско градче продава къщи на безценица, за да съживи икономиката си

Мусомели – малко градче ситуирано в хълмиста околност на остров Сицилия, продава старите си къщи съвсем на безценица. Причината – стопанската система на обитаемото място запада през последните години и локалните управляващи търсят нови способи да я съживят.

Така преди две години поражда концепцията – рушащите се остарели къщи в градчето да бъдат препоръчани за продажба единствено за 1 евро. За задачата е основана специфична организация за недвижими парцели, която да се занимава със покупко-продажбите, само че никой не могъл да допусна какъв голям интерес ще провокират обявите за продажба.

Затова се наложила лека смяна в условията към купувачите. За да се подсигурява договорката те би трябвало да внесат депозит от 5 хиляди евро в локалната хазна и да се съгласят да ремонтират рушащата се къща през идващите три години.

„ Съставихме този проект главно с икономическа цел. Искахме да накараме повече чужденци да купят къщи тук, с цел да притеглим задграничен капитал. Сега с реновациите на тези остарели къщи се даде забележителен подтик на строителния бранш “, споделя Джузепе Себастиано Катания, кмет на Мусомели.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР