Мусагеница, Малинова долина, Студентски град и Дървеница са зелените квартали

...
Мусагеница, Малинова долина, Студентски град и Дървеница са зелените квартали
Коментари Харесай

Георги Йорданов: Районната администрация и гражданите от "Студентски" трябва да са един отбор

" Мусагеница ", " Малинова котловина ", Студентски град и " Дървеница " са " зелените " квартали на София, би трябвало да ги запазим такива, сподели претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на регион " Студентски "

Ако бъда определен за кмет ще трансформира районната администрация и жителите на регион Студентски в един тим. Това сподели за предаването " Софийска естрада " по Радио " Фокус " Георги Йорданов – претендент на Българска социалистическа партия за кмет на региона. По думите му неналичието на чуваемост е главен проблем на жителите. " От една страна ми се желае районната администрация да бъде по-близо до хората, да бъде гъвкава в връзката си с тях и да им показва повече благоприятни условия, а от друга – жителите на региона да окажат по-широка социална поддръжка ", съобщи той.

Район " Студентски " е характерен, тъй като събира в себе си разнообразни възрастови групи, изясни Йорданов, като посочи, че от това произтича и спецификата на проблемите му. Според него е належащо да се провежда публично разискване и да се одобри обстоен организационен проект, който да подсигурява, че зелените площи в региона няма да бъдат застроени. " Районът и кварталите, включени в него – " Мусагеница ", " Малинова котловина ", Студентски град и " Дървеница " са познати като зелените столични квартали. Основната цел на жителите там е да запазят тази зеленина, с цел да могат да се усещат уютно в своите домове и в заобикалящата ги среда. В тази връзка би трябвало да се обясни по кое време, по какъв начин и къде ще се строи оттук насетне ", означи претендентът за кмет от Българска социалистическа партия.

Различните възрастови групи в регион Студентски имат своите самостоятелни проблеми, добави той. " Студентски град е дом на доста студенти. Това е едно оживено място с доста младежи. На територията на региона се намират нощни заведения и питейни заведения, които концентрират огромна група хора. Това, обаче, са места, които подготвят и към нарушение на публичния ред ", означи Георги Йорданов и в тази връзка като различен проблем уточни сигурността на региона. Той напомни, че преди време на територията на Студентски град имаше Районно полицейско ръководство (7-РПУ), като посочи, че то беше преместено в ж.к. " Младост ".

" От тогава в региона има все по-малко полицейско наличие и жителите не се усещат задоволително сигурни ", означи той. Според Георги Йорданов Районното ръководство в Студентски град няма да бъде върнато, само че изрази вяра там да има най-малко филиал на РПУ, така наречен полицейски сектор, който да усили числеността на органите на реда. Като различен проблем в регион Студентски той уточни опазването на здравето. " На територията на региона има единствено една поликлиника – в Студентски град. Достъпът до нея на по-възрастните поданици на кварталите " Малинова котловина ", " Дървеница " и " Мусагеница " е усложнен ", означи Йорданов.

Като различен проблем той изброи неналичието на учебно заведение в Студентски град и " Малинова котловина ", като посочи, че в последния даже няма детска градина. Георги Йорданов сподели още, че мотивацията му да се кандидатира за областен кмет се корени в желанието да работи за общността, региона и квартала, в който живее. " Кандидатурата ми е израз на желанието да работя в интерес на обществото ", съобщи той.

Като друга своя мотивация Георги Йорданов означи задачата да накара младежите да се впуснат и да се интересуват от обществено-политическия живот. " Младите хора отбягват думата " политика " и не се включват в политическите процеси. Те би трябвало да бъдат малко по- виновни и публично ангажирани. С кандидатурата и устрема си да трансформира регион Студентски в по-добро място мога да им дам един добър образец ", съобщи претендентът от Българска социалистическа партия.

Той изясни, че срещите с хората са в центъра на акцията му, като посочи, че в случай че бъде определен за кмет, ще ги трансформира в традиция и ще ги сложи в основата на работата му. Георги Йорданов прикани хората да дават преимущество на общия интерес пред самостоятелния. " Само тогава ще можем да живеем в една по-справедлива, по-здрава и хубава среда ", заключи претендентът за кмет от Българска социалистическа партия на регион Студентски.

Георги Йорданов е на 28 години, правист. В момента е докторант по " Политология ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР