Мусаб Хасан Юсеф, говорейки на събитието, каза , че Хамас

...
Мусаб Хасан Юсеф, говорейки на събитието, каза , че Хамас
Коментари Харесай

Синът на основател на Хамас e израелски шпионин, говори в ООН за ...

Мусаб Хасан Юсеф, говорейки на събитието, сподели, че Хамас „ не има вяра в политическите граници “ и добави, че това към момента „ не е явно за всички “. Той изрази мнение, че главното закононарушение на Хамас против палестинското общество е индоктринирането на деца, които от ранна възраст са индоктринирани с концепцията за нуждата от „ заличаване на страната Израел “.

 

Той споделя по какъв начин е бил „ учтив “: Когато отхвърлих да се подчиня на Хамас на десетгодишна възраст, бях вързан за прът и бичуван от старши водач на групата. Баща ми беше в пандиза по това време и този водач се смяташе за мой наставник. Това е дисциплината на Хамас. Искаха да стана същият... същият нечовечен дивак като тях.

Мусаб Хасан Юсеф е роден през 1978 година Той е най-големият наследник в фамилията на шейх Хасан Юсеф и се счита за негов главен правоприемник. Мусаб Хасан Юсеф беше арестуван за първи път, когато беше на 10 години, тъй като хвърля камъни по еврейските заселници на Западния бряг по време на Първата интифада.

Юсеф прекарва няколко години в израелски затвори в средата на 90-те години. По личните му думи точно там той осъзнава, че Хамас работи като незаконна организация - когато следи по какъв начин членове на групата в пандиза изтезават други пандизчии, за които подозират, че имат връзки с Израел.

През 1996 година Юсеф приема предложение от израелската работа за сигурност Шин Бет да стане осведомител. Година по-късно той е освободен от пандиза, а по-късно в продължение на 10 години работи под кодовото име " Зеленият принц ". Благодарение на информацията, получена от него, разследващите служби съумяха да предотвратят десетки терористични офанзиви и набези против израелци, а доста водачи на Хамас бяха задържани. В същото време самият той твърди, че основното изискване за съдействието му с Shin Bet е запазването на живота на терористите, чието местонахождение разкрива на Израел.

През 2007 година Юсеф напуща Близкия изток, а няколко години по-късно получава политическо леговище в Съединени американски щати и американско поданство. Подробности за биографията на Юсеф станаха известни след излизането на книгата му „ Синът на Хамас “ през 2010 година По-късно по книгата е сниман филм.

Бащата на Мусаб Хасан Юсеф, шейх Хасан Юсеф, е член на управлението на Хамас на Западния бряг (той действаше като негов представител през последните години) и се счита за един от духовните водачи на групата. Той е задържан неведнъж от израелските управляващи. Общо прекарва повече от 20 години в пандиза. Последно той бе задържан на 19 октомври, дружно с десетки други членове на Хамас, като част от една от огромните акции на израелските служби за сигурност и военни, които започнаха да правят на Западния бряг след началото на новата война.

 

Превод ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР