Мунир ел Мотасадек, признат за съучастник на терористите, извършили атентатите

...
Мунир ел Мотасадек, признат за съучастник на терористите, извършили атентатите
Коментари Харесай

Сензационна СНИМКА: Терорист от 11 септември се усмихва при депортацията си

Мунир ел Мотасадек, приет за съизвършител на терористите, направили атентатите от 11 септември 2001 година, бе видян да се усмихва по време на депортирането си от Германия в Мароко, написа в. " Сън ". По думите на източник на изданието, ел Мотасадек е изглеждал спокоен и щастлив в самолета, който е трябвало да го заведе в родината му.

Отбелязва се, че когато покрай бившия затворник минало малко момиченце с родителите си, той му се усмихнал.


Ел Мотасадек бе арестуван два месеца след атаката от 11 септември, през следващите пет години срещу него течеше съдебен процес, в крайна сметка, през 2007 година, той бе признат за съучастник в престъплението и осъден на 15 години лишаване от свобода в Германия. Мъжът, както постанови съдът, е управлявал банковите сметки на клетките на терористите, стоящи зад атаката, и е помагал при придвижването на терористите. Самият Ел Мотасадек отрича обвиненията и твърди, че той е помагал на приятели, без да знае, че те планират терористичен акт. При това той не отрича, че е познавал похитителите на самолетите.

През август се появиха слухове за предсрочното освобождаване на ел Мотасадек, след искане на Мароко той бе върнат в родината си. На него му е забранено да посещава Германия до 2064 година.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР