Мултинационалната инвестиционна банка JPMorgan ще притежава 71% от китайската съвместна

...
Мултинационалната инвестиционна банка JPMorgan ще притежава 71% от китайската съвместна
Коментари Харесай

JPMorgan поема 71% от китайския си бизнес с ценни книжа

Мултинационалната капиталова банка JPMorgan ще има 71% от китайската взаимна компания за скъпи бумаги, в чието ръководство взе участие, откакто завърши договорката за закупуване на дял от 20% от локалните си сътрудници, съобщи „ Ройтерс “.

Споразумението, за което стана ясно през септември, ще помогне на американския колос за финансови услуги да се приближи до цялостната благосъстоятелност на бизнеса си с скъпи бумаги в Китай JPMorgan Securities, до момента в който геополитическите връзки сред Пекин и Вашингтон остават нежни.

Покупката е финализирана директно преди президентските избори на 3 ноември. Дял за продажба бе пуснат от държавното дружество Shanghai Waigaoqiao, а JPMorgan бе единственият претендент за закупуването му.

Според декларация до тържищата в понеделник банката е платила 26.5 млн. $ за каузи и е приключила договорката на 23 октомври.

Основни съперници като Morgan Stanley, Goldman Sachs и UBS държат 51% от своите интервенции с скъпи бумаги и някои от тях възнамеряват също да преминат към придобиване на цялостна благосъстоятелност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР