Мултимилионерът Шефкет Чападжиев, който дари 1 милион долара на болницата

...
Мултимилионерът Шефкет Чападжиев, който дари 1 милион долара на болницата
Коментари Харесай

Шефкет Чападжиев дарил $1 млн. на болницата в Мадан, защото лично се сблъскал с местното здравеопазване

Мултимилионерът Шефкет Чападжиев, който подари 1 милион $ на болничното заведение в Мадан, взел решението си, откакто персонално се сблъскал с локалното опазване на здравето.
 Български милионер от Чикаго подари 1 милион $ на болничното заведение в Мадан
„ Страдах от уши, като бяхме в България. Влязохме в един кабинет и там всичко беше толкоз остаряло, все едно, че нищо не беше правено. Преди 55 години бях там и апаратурата беше ужасно остаряла ”, показа донорът в изявление за bTV.

Медиците и кметът на родния му град твърдят Чападжиев, че няма да злоупотребят с парите. " Аз желая от него едно нещо – парите да бъдат изхарчени 100% за болничното заведение. То и тук не е цветущо, само че въпреки всичко тук, в случай че влезеш в един докторски кабинет, такава е апаратурата – все едно че отиваш за Космоса, до момента в който там е доста бедничко ”, споделя Чападжиев. Той с огромно наслаждение подарява в България, въпреки че от дребен мечтае да замине за Америка. Вдъхновяват го Алеко Константинов и неговият пътепис „ До Чикаго и обратно ”.

„ Аз бях доста дребен, в 6-ти клас, и към този момент знаех, че желая да ходя по неговия път, да отида в Америка. Беше ужасно рисково, напряко стрелят по границата, само че по някаква причина мен не ме беше боязън. Само се молех да ме уцелят в главата и всичко да завърши ”, връща се обратно Чападжиев.

С негови пари в Чикаго е повдигнат монумент на Алеко Константинов. Днес 79-годишният бизнесмен споделя, че Америка го е научила да посреща хората като равни – без значение от етноса и религията им.

Днес той има друга мечта – да полети в Космоса с ракетата на Ричард Брансън: „ Три дни преди да излетим те преглеждат, само че се чака да бъде доста естествен полет. Той сподели, че първите, които ще полетят, са майка му и татко му ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР