Мултимилиарден план за разгръщане на производството си на американска територия

...
Мултимилиарден план за разгръщане на производството си на американска територия
Коментари Харесай

Apple ще инвестира $430 млрд. в своето голямо US завръщане

Мултимилиарден проект за разрастване на производството си на американска територия е в ход в Apple. Водещият производител на компютри и смарт телефони понижава зависимостта си от индустриалните подизпълнители в Китай.

Контекст : Още от началото на производството на iPhone главната част от продукцията идва от Китай. Това прави Apple доста подвластни от връзките сред Вашингтон и Пекин, които през последните години са на все по-лошо ниво. Суровите противоепидемични ограничения в Китай и митингите против тях също се отразиха на производството.
 Apple набра близо $1 милиард депозити за... 4 дни
Apple набра близо $1 милиард депозити за... 4 дни

Новият пестелив артикул на компанията предлага преференциална рента

Apple уголемява партньорствата си в Индия и Виетнам, само че разнообразни американски политици приканват компанията да разшири наличието си в Съединени американски щати.

Детайли : Най-новата стъпка в тази посока е огромна договорка с Broadcom. Американската компания ще създава 5G съставни елементи за Apple, които на собствен ред ще влагат в редица американски градове.
 Apple ще влага милиарди евро в създаването на чипове в Мюнхен
Apple ще влага милиарди евро в създаването на чипове в Мюнхен

Твърди се, че разработчиците работят върху 5G технологията на компанията

Създателите на iPhone имат общо 48 завода, като 30 от тях са в Калифорния.

Общо 2,7 млн. американци получават претовареност с помощта на Apple - в производството, създаването на приложения и като чиновници на разнообразни подизпълнители.

Амбицията обаче е те да станат доста повече. Така през идващите 5 години компанията възнамерява да влага 430 милиарда $ в американската стопанска система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР