„Мултифорс А.С.“ ЕООД спечели поръчка за невъоръжена охрана на ИА

...
„Мултифорс А.С.“ ЕООД спечели поръчка за невъоръжена охрана на ИА
Коментари Харесай

Фирма на съпругата на шефа на Държавния резерв спечели поръчка за над 11 млн. лв.

„ Мултифорс А.С. “ ЕООД завоюва поръчка за невъоръжена защита на ИА „ Военни клубове и военно-почивно дело “ (ВКВПД) на обща стойност 11 449 459 лева с Данък добавена стойност (или 9 541 216 лева без ДДС).
Дружеството е благосъстоятелност на Магдалена Пеева – брачна половинка на Станимир Пеев, който е ръководител на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “. Това събитие не й пречи да има компания и няма законова спънка с нея да кандидатства в публични поръчки, в случай че процедурата е извършена и изборът е изработен съгласно разпоредбите.
В конкуренцията за защита на обектите, разграничени в пет обособени позиции, са взели участие 11 компании и един консорциум.
Първата от позициите е за защита обекти в гр. Плевен, с. Рибарица, с. Орешак, градовете Троян, Видин, София, Самоков, к.к. Боровец, Гоце Делчев и Благоевград.
Втората е обекти в Карлово, Стара Загора, Хасково, Смолян, Казанлък, Пловдив, к.к. “Пампорово” (местността „ Картола”).
Третата е за обекти във Варна, Свищов, Велико Търново, Шумен, Русе и КК „ Св. Св. Константин и Елена”.
Четвъртата е за почивни станции в Созопол, Несебър, Бургас, Обзор, Сливен и Царево.
Последната е за представителните обекти на МО и административна постройка в София, на ул. „ Шейново “ №23.
„ Мултифорс А.С. “ е спечелила всички обекти. Част от конкуренцията й е отпаднала поради противоречие на офертите им с условията на възложителя.
Някои са вписали, че ще носят и при нужда ще употребяват оръжие в случай, че се изисква защитата да е невъоръжена. Има предложения, в които написа следното: „ В случаи, изискващи потребление на физическа мощ, специфични средства и служебно оръжие, да се работи решително и уверено, в сходство с условията на законодателството, да не позволява превишаване лимита на последна нужда и неизбежната защита “. Един от претендентите пък е описал в техническата част на предлагането си по какъв начин ще охранява обекти на Министерството на образованието и науката, а не на ВКПД, очевидно недовиждане при copy/paste от присъединяване си в друга процедура. Написал е също, че ще употребява нервнопаралитичен спрей, който е неприемлив.
Справка в регистъра за публични поръчки демонстрира, че компанията, благосъстоятелност на Пеева, в интервал на 10 години към август 2018 година, а от март 2019 година, има контракт с Топлофикация, само че този път за обезпечаване на "въоръжена физическа защита ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР