Муки, да знаеш, че този път ще умра. Това е

...
Муки, да знаеш, че този път ще умра. Това е
Коментари Харесай

Муки: Стоянка Мутафова безумно обичаше театъра

Муки, да знаеш, че този път ще умра. Това е декларирала Стоянка Мутафова на щерка си Мария - Муки малко преди да почине.

" Защото три пъти постъпваше в лечебно заведение и я връщахме. И след интервенцията ми сподели Обичам те. Това бяха последните думи, които чух от нея. Двама месеца се изтеза в болничното заведение ", призна дъщерята на големата българска актриса.

Муки сподели, че майка й е била умна жена, която доста се е интересувала от четене и книги. А силата й е била непоправима.

" А безумно обичаше и театърът. Аз доста пъти съм я ревнувала от театъра. Огромна обич. Като дребна се усещах подценена, само че пък бях доста щастлива, че майка ми е Стоянка Мутафова ", признава още дъщерята на Стоянка Мутафова.

Невена Коканова и Георги Калоянчев пък са били най-близките другари на огромната актриса. Мутафова до последно е обичала да стои на сцената, стана ясно още от думите на щерка й.

Актрисата умря на 97 години след тежко боледуване. Тя беше оперирана от жлъчка малко преди да почине. Поклонението ще бъде в понеделник в Сатиричния спектакъл, измежду чийто създатели бе точно Стоянка Мутафова. Легендарната актриса умря малко след друга огромна звезда - Стефан Данаилов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР