Мтел става . След 23 години на пазара, над 4

...
Мтел става . След 23 години на пазара, над 4
Коментари Харесай

Мтел става А1

Мтел става . След 23 години на пазара, над 4 милиарда лв. вложения и над 4,5 милиона сегашни клиенти на мобилни и закрепени услуги, първият GSM оператор в България подхваща най-голямата смяна в своята история.
Новото юридическо име на телекома е „ А1 България” ЕАД. Всички условия по договорите с клиентите на компанията ще останат непроменени и ще са годни до приключването на периода им. Няма да има никакви промени и във връзка с телефонните номера и SIM картите в мрежата на телекома.
Новото име на компанията е единствено част от цялостния развой по смяна. Основната концепция в него е А1 да се вслушва от ден на ден в мнението на клиентите, с цел да отговори на техните упования и да направи живота им в цифровата епоха по-лесен и по-забавен. Промяната ще разреши на компанията да подсигурява по-високо качество на своята мрежа, да направи технологиите по-достъпни и лесни и да обезпечи лоялно отношение и улеснение на клиентите си.
Приобщаването на компанията към главния бранд на нейния притежател А1 Group, която е част от четвъртата най-голяма телекомуникационна група в света América Móvil, ще даде опция на А1 България да даде на своите клиенти и достъп до най-новите технологии и нововъведения в бранша. Силният и обединен бранд ще нарежда А1 като напълно интегриран и конвергентен снабдител на осведомителни и телекомуникационни услуги, който употребява всички синергии и преимущества на една от най-големите корпорации в света.
„ Днес ставаме част от нещо огромно – мощна интернационална марка, каквато е А1. Тя ни носи нови стандарти за обслужване, единна корпоративна просвета, повече познания и опит. Новият бранд отразява нашата цел да бъдем водач, като се възползваме от опциите на дигитализацията в интерес на нашите клиенти. Щастлив съм, че ще можем да предоставяме достъп до най-новите технологии още по-бързо, да ги създадем оптимално потребни за хората и да им осигурим свободата да ги употребяват по този начин, както те самите изберат”, показа Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на A1 България.
„ С ребрандирането в България ние можем да се възползваме от неповторимата стойност на марката А1 в още един от значимите пазари в нашето портфолио. По този метод това ребрандиране, както и всички останали, които ще последват, ще поддържат нашата цел да засилим наличието на A1 Group в нашия най-съществен район – Централна и Източна Европа – като една компания с обща тактика и обединен бранд, който прави живота в цифрова епоха по-лесен и удобен”, разяснява Алехандро Платер, основен изпълнителен шеф на А1 Group.


Ребрандирането на първия мобилен оператор у нас е придружено с редица похвали в интерес на актуалните клиенти.
Всеки клиент на мобилна услуга, който смъкна или просто започва приложението на телекома Моят А1, ще получи подарък от 10 000 MB мобилен трафик в границите на един месец.
Клиентите на A1 ще могат да вършат безвъзмезден тест от един месец на всички нови услуги на телекома преди да решат дали ще се възползват от тях до края месец юни.
Компанията дава опция на всички свои клиенти да дават противоположна връзка за положението на мрежата посредством приложението Моят А1 или на А1.bg. Освен че ще вземе под внимание всяко изпратено мнение, с цел да усъвършенства услугите си, телекомът ще подарява и 500 MB на хората, които подадат сигнал в Моят А1.
Всички клиенти на телевизионна услуга от A1 ще получат безвъзмезден достъп до над 210 канала през уикендите на месец юни.
Специално за своето ребрандиране А1 пуска промо предложения за своите закрепени услуги, които оферират в допълнение ТВ наличие на специфични цени.
50% отстъпка на определени устройства в магазинната мрежа на телекома и на електронния магазин на А1.bg до 31 май.
След сполучливия старт на двата лични спортни канал при започване на 2017-а, А1 ще продължи да развива лично наличие – компанията ще навлезе и на пазара на музикален стрийминг със своя платформа, която се развива от A1 Group и América Móvil. Тя ще разполага с богато наличие от над 30 милиона песни на всички международни реализатори – от класическа до съвременна музика. Клиентите на услугата ще имат опция да слушат и цялата българска музика – поп, рап, поп-фолк, класика, сцена, даже и остарели градски.
Портфолиото на телекома ще включва и платежни услуги като цифров портфейл, посредством който потребителите ще могат да реализират парични прехвърляния между тях, както и заплащания онлайн и на POS терминал. A1 ще даде за първи път у нас кредитна карта със своя бранд, която ще е елементарно налична за клиентите на абонаментен проект.
Телекомът ще изненада клиентите и със лична линия смарт телефони с марката А1, която ще се предлага с гаранция от 36 месеца вместо общоприетата гаранция от 24 месеца. Промени ще има и в мобилните проекти, които към този момент ще се споделят A1 One Unlimited и ще оферират още повече благоприятни условия за другарство и развлечение.
А1 ще обърне особено внимание на лоялните си клиенти. Те към този момент ще имат опция да закупят мобилни устройства на преференциални цени даже и в средата на техния контракт. Програмата за преданост А1 клуб ще включва още повече артикули и услуги, които ще се оферират на специфични цени за клиентите на компанията.


А1 е към този момент нещо доста повече от мобилен оператор – компанията разполага с цялостно портфолио с телеком услуги, софтуерни решения, cloud и IoT услуги и лично наличие. Затова и новият бранд обгръща всички тези аспекти и символизира устрема на телекома да е първи, да е на ръба на нововъведенията и постоянно да предлага първокласни решения на своите клиенти. За тази цел А1 поема три съществени обещания:
Ангажиментът на компанията е да обезпечи непрекъсната работа и високо качество на предлаганите услуги за обитаемата територия на страната, в 99,9% от времето през годината. Заради своята убеденост в качеството на мрежата, А1 дава опция за противоположна връзка и бонус на всички клиенти, посредством Моят А1. Телекомът дава обещание и че ще влага в непрекъснатото развиване на своята мрежа.
. Компанията ще реализира това, като даде качествени и софтуерни артикули и услуги в най-кратки периоди, дава обещание бързо и комфортно заплащане на сметките и ръководство на услугите посредством приложението Моят А1 и A1.bg. При общоприета техническа щета А1 подсигурява възобновяване работата на услугите в границите на 6 часа и апаратура на услуги до 3 работни дни.
Телекомът дава обещание, че всеки клиент ще може да се свърже с оператор на телефоните за обслужване *88/ 088 123 в границите на 60 секунди. Форматът на фактурите ще бъде още по-ясен и комфортен за следене от клиентите. Те ще получават и регулярна информация за своите услуги посредством къси известия. За улеснение на клиентите А1 ще обезпечи заместващо устройство при сервиз на телефон.

Спортните канали на A1, познати досега като Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, към този момент ще носят името MAX Sport 1 и MAX Sport 2. Промяната е част от цялостното ребрандиране на компанията, като цените за достъп до тях ще останат непроменени.
Спортните канали ще продължат да оферират богато спортно наличие както и до момента, включващо голямо многообразие от спортни надпревари и шампионати: 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, рискови спортове, лека атлетика, хокей, голф и доста други. Осем хиляди часа в програмата на каналите са отредени за директни излъчвания, като преди и след най-интересните от тях има коментарни студия.

За А1:
А1 е водеща компания на пазара на телекомуникации в България. Телекомът дава своите услуги на близо 4 млн. клиенти. През 2017 година А1 регистрира доходи от 431,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 130,1 млн. евро. Компанията има значима роля като мотор на стопанската система и обществото с вложения, надхвърлящи 4 милиарда лв. за последните над 20 години. Телекомът дава на своите клиенти мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия. С придобиването на blizoo А1 става една от най-големите компании в България по брой клиенти на закрепен интернет и ТВ услуги. В началото на 2017 година телекомът навлезе и на пазара на наличие като започва лични спортни ТВ канали – MAX Sport 1 и 2. Това, дружно с водещата позиция на A1 на мобилния пазар, утвърждава компанията като водач в бранша на телекомуникациите в България.
Компанията е част от A1 Group – водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. Към момента A1 Group оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2017 година са 4,38 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – третият по величина снабдител на мобилни услуги в света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР