Мтел ще смени името си. Това обявиха австрийските собственици на

...
Мтел ще смени името си. Това обявиха австрийските собственици на
Коментари Харесай

Мтел пак смени името си, ще се казва А1

" Мтел " ще смени името си. Това оповестиха австрийските притежатели на българския мобилен оператор " Телеком Аустрия Груп ", които го купиха преди 12 години.

В известие на уеб страницата на компанията се показва, чe пpoмeня cтpaтeгиятa cи пo oтнoшeниe нa мapкитe и щe въвeдe eдиннa марка зa вcички пaзapи, нa кoитo пpиcъcтвa.

Новото име, което всички дъщерни компании на " Телеком Аустрия Груп " ще носят, е " А1 ". То се употребява в Австрия и сполучливо беше въведено в Словения. От компанията са решили, че с унифицирането на името ще сближат по някакъв метод своите 24 милиона клиенти по целия свят.

" Телеком Аустрия Груп " има мобилни оператори в Хърватия, Сърбия и Македония, като и в трите страни те нocят имeтo ВИП. На бeлapycкия пазар пък участват с компанията " Велком ".

" Решението за промяната на името се основава на изчерпателен разбор на пазарната и маркетинговата среда. " А1 " е мощен интернационален бранд, който под едно общо име може да се разрасне още повече ", написа в известието на компанията.

От " Телеком Аустрия Груп " не прецизират по кое време тъкмо ще бъде направено ребрандирането на марката. Очаква се то да коства на австрийския телеком над 300 млн. евро.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР