Мтел обяви днес смяната на името си, което се очакваше

...
Мтел обяви днес смяната на името си, което се очакваше
Коментари Харесай

Мтел става А1, предлага иновативни за пазара ни услуги

Мтел разгласи през днешния ден промяната на името си, което се очакваше от няколко месеца - става А1.

А1 е името на групата, към която принадлежи телекомът - A1 Group, която оперира в 7 страни в Европа и е част от четвъртия по величина телеком в света America Movil.

ВИЖТЕ НОВОТО ЛОГО НА А1 И СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

Не се изненадвайте, в случай че на мястото за оператор на телефона ви към този момент се е появило А1. Ако към момента виждате Мтел - очаквайте смяната скоро. Някои от офисите на компанията също са към този момент ребрандирани. Компанията възнамерява до няколко седмици логото на Мтел на всички места да бъде сменено от това на А1.

Мтел скоро ще смени името си

Изпълнителният шеф на „ А1 България”, както е новото име на компанията, Александър Димитров разгласи нови новаторски услуги, някои от които ще се оферират за първи път на нашия пазар.

Дигитален портфейл е нова услуга за разплащане. Клиентите към този момент ще могат през телефоните си да да реализират парични прехвърляния между тях, както и заплащания онлайн и на POS терминал.

А1 ще дава, за първи път у нас, кредитна карта със своя бранд , която ще е елементарно налична за клиентите на абонаментен проект, защото те към този момент имат кредитно досие като клиенти на телекома.

Компанията ще пусне скоро на пазара и лична линия смарт телефони с марката А1. Те ще бъдат с гаранция от 36 месеца вместо общоприетата гаранция от 24 месеца.

Александър Димитров изясни, че новата линия смарт телефони е съобразена с търсенето на потребителите. Те ще могат да изберат примерно на ниска цена смарт телефон, само че с висок клас камера, или на ниска цена телефон, само че с дизайн от метал и стъкло като на високия клас смарт телефони.

Музикална стрийминг платформа, сходна на Spotify, е другото, което готви А1. Тя ще предлага богато наличие от над 30 милиона песни – от класическа до съвременна музика, с богато и разнообразно като стилове наличие българска музика.

За клиентите на оператора няма да има промени - договорите им остават и ще са годни до приключването на периода им. Няма да промени и във връзка с телефонните номера и SIM картите в мрежата на телекома.

За сметка на това А1 си слага няколко значими цели . Компанията дава три обещания и гаранции на потребителите, с които да усъвършенства обслужването и да бъде по транспарантна с клиентите си. А1 ще се стреми да обезпечи 99.9% непрекъсваемост на своята мрежа над обитаемоте региони на страната. Компанията вкарва и ново мобилно приложение, посредством което клиентите ще имат опция да дават противоположна връзка за качеството на мрежата на всички места. Потребителите ще получават по 500МВ мобилен трафик бонус за даването на тази противоположна връзка без значение дали тя е позитивна или негативна.

Второто заричане на А1 е досегаемост на технологиите и услугите, които предлага. Това включва нови проекти, услуги и приложения. Компанията вкарва период от 3 работни дни за апаратура на услуги и до 6 часа възобновяване на работата при техническа щета. Ако периодите не бъдат спазени, клиентите ще бъдат обезщетени в допълнение.

Третото заричане на телекома е още по-добро обслужване. Свързването с оператор към този момент би трябвало да става в границите на 60 секунди. При по-голямо закъснение, още веднъж ще има обезщетения. Компанията ще промени и фактурите, с цел да са по-ясни и разбираеми. Тя ще изпраща на клиентите известия, когато абонаментът им изтича, свършва срокът на отстъпките и други Въвежда се и 30-дневен безвъзмезден експериментален период на всички нови услуги на телекома.

А1 желае да притегли повече внимание и към своето мобилно приложение "Моят А1 ". Чрез него потребителите могат да наблюдават всички детайлности по потреблението и сметките си, да се абонират за услуги, даже да купуват телефони. Всеки клиент на мобилна услуга от А1, който смъкна или пусне приложението, ще получи подарък 10 000МВ мобилен интернет за един месец.

Телекомът разгласи, че за един ден потребителите изговарят 57,3 млн. минути. Само през 4.5G мрежата минават по над 150ТВ трафик на ден. Оптичната мрежа на компанията е над 16 000 км. А1 обаче към този момент гледа към по-широка гама от услуги.

Компанията работи и по стартирането на 5G мрежа. Според Александър Димитров това може да стане най-рано през 2020 година За задачата първо би трябвало да се приключи стандартизирането на технологията, да има задоволително мобилни устройства, които да могат да я употребяват и Комисията по контролиране на известията да освободи нужните честоти, които се употребяват от 5G.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР