Мтел, част от A1 Group, проведе онлайн проучване за притесненията

...
Мтел, част от A1 Group, проведе онлайн проучване за притесненията
Коментари Харесай

Smart Home: Потребителите контролират осветлението, електроуредите и сигурността на дома си


Мтел, част от A1 Group, организира онлайн изследване за терзанията на българите, свързани със сигурността на техния дом. To демонстрира, че 40% от всички интервюирани се тормозят да не бъдат ограбени, когато не са у дома. Другите съществени страхове са, че са не запомнили отключена входната врата (48%) или включени осветяване или електроуред (40%).

Данните от изследването демонстрират, че сходни терзания не са необичайност за българите. Над една трета (35%) от интервюираните се тормозят, че са не запомнили да изключат електрически апарат най-малко един път в седмицата, а 10% - всеки ден. За 20% от всички интервюирани тези страхове са толкоз мощни, че ги карат да се върнат до у дома, с цел да ревизират подозренията си, най-малко един път в седмицата. 4% се връщат всеки ден, а 8% - два-три пъти на седмица. След страха дали са заключили вратата (48%) най-честото терзание за българите е дали са изключили осветлението (31%), тв приемника (12%), компютъра (10%), ютията (9%) или котлона (6%). Търсейки решение на тези паники, 80% от интервюираните или 8 от 10 индивида декларират, че биха се доверили на умна система с изкуствен интелект, с която да могат да управляват отдалечено уредите вкъщи си.

Проучването бе извършено във връзка със старта на Smart Home – решение, което разрешава на потребителите да управляват, както осветлението и електроуредите си, по този начин и сигурността на дома си, непосредствено от едно смарт телефон приложение. Този артикул за ръководство на дома е първият у нас, който разполага с изкуствен интелект (AI) и учи навиците за прилагане, с цел да се пригоди към желанията на всеки член на фамилията. В взаимозависимост от потребностите на дома, Smart Home се предлага в два пакета – Comfort и Security.

Пакет Comfort е точно за тези, които се тормозят за забравени включени електроуреди. С него потребителите могат да ги ръководят отдалечено с едно натискане на бутона от своя смарт телефон. Comfort разрешава и опцията осветлението у дома да се включва автоматизирано, когато се стъмни на открито. За тревожещите се дали са оставили прозореца отворен и дали няма да бъдат ограбени е пакетът Security. Освен датчикът, който демонстрира дали има отворена врата или прозорец след овакантяване на дома, в допълнение успокоение обезпечава и осведомяването за наличието на непознати в жилището. В подобен случай Smart Home изпраща и уведомление до телефона на потребителя. Smart Home Comfort и Security могат да се вземат на цени от 7 лева на месец или 149,99 лева в брой с пакет Smart Home Standard в магазинната мрежа на Мтел или на онлайн магазина на телекома на www.mtel.bg.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР