MSL създава практиката „Стратегия за изграждане на работодателска марка и

...
MSL създава практиката „Стратегия за изграждане на работодателска марка и
Коментари Харесай

Стратегията за работодателска марка е силен инструмент на бизнеса за оцеляване на пазара на труда

MSL основава практиката „ Стратегия за създаване на работодателска марка и ангажираност на чиновниците “ като стратегическа и групова услуга в портфолиото на Publicis Groupe България
Липсата на фрагменти се показва все по-често като съществена спънка пред развиването на бизнеса в България. По данни на Национален статистически институт отчитаме рекорден дефицит на работна ръка за стопанската система през 2018 година, като наклонността е възходяща от 2013 година насам. В същото време смяната в практиките за търсенето, асортимент и задържане на хората в фирмите се развива доста по-бавно.
Днес приказваме за напълно ново мислене и отношение на чиновниците към труда и работното място. Намирането, задържането и вдъхновяването на чиновниците в една компания става все по-трудно, внимателно и предизвикателно. Според изследване на PwC измежду българските изпълнителни шефове (част от 22-о световно изследване измежду изпълнителни директори), 85% срещат компликации при привличането на гении. Освен придобивките и финансовите условия, все по-важни фактори при избора на работа са опциите за развиване, удовлетвореността от работата и екипът, които са тясно свързани с визията на компанията и нейната вътрешна просвета.
Като съветник в посока развиване на бизнеса на своите клиенти, MSL основава услугата „ работодателска марка “, която включва основаване на тактика за развиване на работодателска марка, ръководство на процеса и основаване на обръщение на фирмите (EVP), създаване и поддържане на известност, привличане и задържане на гении, социално-отговорни планове, цифрови и PR акции, както и ръководство на гениите в посока задържане и ангажираност.
„ Пазарът на труда в България става все по-предизвикателен. Необходим е нов метод и по-широко схващане на претекстовете и търсенията на хората, свързани с труда. Често се приема, че работодателската марка е брандиране за кариерно събитие или акция за набиране на хора. Истината е, че нейните благоприятни условия са доста по-големи. Създаването на работодателска марка е стратегически метод, посредством който притегля и задържа верните хора, където креативните решения и връзката оказват помощ на компанията да сътвори дълготрайно прелъстителен облик за верните за нея фрагменти, “ споделя Виктория Петрова, началник „ Стратегия за създаване на работодателска марка и ангажираност на чиновниците “ в MSL, Publicis Groupe България.
Методологията за работодателска марка на MSL разрешава да се регистрират всички процеси и фактори, които въздействат на подбора и задържането на чиновниците в компанията. Комуникацията се концентрира върху пътя на кандидата/служителя – от момента на привличане и кандидатстване досега на наемане, образование, грижата му като чиновник и превръщането му в дипломат на компанията. Така построяването на известност на фирмите стартира със чиновниците.
Услугата най-добре демонстрира единния бизнес модел на Publicis Groupe България. „ Power of One “ включва в работния развой експерти с опит от разнообразни области и непрекъснат и централизиран достъп до принадлежности, които дават на клиентите персонализирани и самостоятелни решения. Ключова част е работата на експерт с опит в човешките запаси – Виктория Петрова, която в продължение на 9 години е отговаряла за подбора на фрагменти и развиване на чиновниците в Publicis Groupe България.
Publicis Groupe България създаде тактиката за работодателска марка за A1 след ребрандирането на телекома. Кампанията включва основаването на тактика за създаване на А1 като шеф и креативна концепция, която да се употребява във вътрешната и външната връзка на компанията. В работата по плана се включиха рекламна организация Saatchi & Saatchi и стратегическото звено за бранд трансформации Brandworks.
Стратегията за А1 стъпва върху световното обръщение на марката към чиновници и претенденти, само че отразява локалните специфики на пазара на труда и бизнес тактиката на А1 за българския пазар. Подходът включва отделяне на търсените гении в няколко основни групи и проучване на техните потребности, потребностите на компанията и пресечните точки сред тях. Тъй като всяка специалност има своята специфичност и принос за развиването на компанията, тактиката за работодателска марка на А1 включва самостоятелен метод към всяка от тях. Това значи развиване на послания, информационна тактика и избор на верните канали за постигане до тях.
За Виктория Петрова, началник „ Стратегии за създаване на работодателска марка и ангажираност на чиновниците “ в MSL:
Виктория Петрова има опит в областта на човешките запаси. В продължение на 9 години, тя е отговаряла за подбора на фрагменти и развиване на чиновниците в Publicis Groupe България. Преди това е работила в PR сферата и натрупа опит, който ѝ оказва помощ да съчетава най-добре маркетинговите връзки с тези на работодателската марка. Виктория е приключила PR в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и има магистърска степен по организационно държание и консултиране.
За MSL:
MSL, част от Publicis Groupe, e една от най-големите мрежи за PR и интегрирани маркетингови връзки в света. MSL предлага на своите клиенти стратегическо консултиране и изобретателен метод в построяването на акции, които са забавни и стойности за публиките и водят до ефикасен резултат.
MSL София е организация за PR и стратегически връзки в Publicis Groupe България, една от най-големите информационни групи в страната, която действа под обединен бизнес модел и предлага на своите клиенти непрекъснат и централизиран достъп до инструментите на групата и опита на екипа, като дава персонализирани и самостоятелни решения.
За Publicis Groupe България:
Publicis Groupe е една от най-големите информационни групи в България. Тя сплотява над 10 профилирани звена - Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Publicis Groupe Digital, Zenith и Starcom, които работят в региона на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, маркетиране на купувача и връзка на местата на продажба, стратегическо обмисляне и бизнес дизайн, цифрови решения, произвеждане на аудиовизуални артикули, медийни тактики, обмисляне и пазаруване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР