MSCI Inc. се отказа да добави хонконгската Artgo Holdings към

...
MSCI Inc. се отказа да добави хонконгската Artgo Holdings към
Коментари Харесай

Акцията, която донесе 3800% ръст, а после загуби почти всичко за минути

MSCI Inc. се отхвърли да добави хонконгската Artgo Holdings към своите показатели поради терзания по отношение на опциите за вложения в компанията. Подобен отвод след в началото декларирано желание се случва рядко - и то изтри 98 % от акциите на компанията, написа Bloomberg.

От началото на 2019 година пазарната капитализация на компанията се повиши с съвсем 3 800 % - най-големия растеж измежду сдруженията с оценка от над $1 милиард. И съвсем целият бе заличен единствено в границите на няколко минути в четвъртък сутринта, откакто вложителите реагираха на решението на MSCI. Спадът изтри стойност от над $5,7 милиарда преди търговията да бъде краткотрайно прекъсната.

MSCI, която съобщи желанието си да добави ArtGo към свои показател единствено преди две седмици, съобщи в изказване в сряда, че се отхвърля, с цел да направи по-дълбок разбор на компанията след изразени терзания от пазарни участници. От сдружението, производител на мрамор, към този момент не разясняват.

Ралито на ArtGo обърка локалните пазарни ветерани, а деятелят вложител Дейвид Уеб предизвести през септември, че акцията е балон.

По-рано тази година MSCI бе разкритикувана и поради прибавянето на качената в Хонконг China Ding Yi Feng Holdings, откакто акциите нарастнаха с 8 500 % за пет години, макар непрекъснатите финансови загуби. В момента активността ѝ се проверява.

Решенията на MSCI стават все по-важни в последните години поради растежа на пасивното вложение.

ArtGo регистрира чиста загуба от към 29 милиона юана ($4,1 милиона) за първото полугодие на 2019 година след загуба от 396 милиона юана през 2018 година

Търговията в Хонконг бе белязана и от още един трагичен спад. Китайският производител на мебели се срина с 91 % преди краткотрайното преустановяване на търговията, откакто към нея се прицели продавачът на късо Сорен Андал.

Kasen International Holdings загуби огромна част от пазарната си оценка, откакто създателят на Blue Orca Capital изрази подозрение по отношение на вложенията на компанията в Камбоджа, наричайки ги " илюзорни ". Той се усъмни и в финансовите разноски на сдружението, както и повдигна въпроси по отношение на преводи сред компанията и членовете на фамилията на ръководителя на борда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР