МРРБ стартира процедурата за покупка на два медицински хеликоптера на

...
МРРБ стартира процедурата за покупка на два медицински хеликоптера на
Коментари Харесай

МРРБ стартира процедурата за покупка на два медицински хеликоптера

Министерство на регионалното развитие започва процедурата за покупка на два медицински хеликоптера на стойност 20 млн. лева Те ще бъдат употребявани при незабавни обстановки, при трансплантационни обстановки, както и за реакции по време на бедствия и повреди. Предвидено е хеликоптерите да бъдат оборудвани със модерно здравно съоръжение и да бъде обезпечена нужната инфраструктура за употребата им, както и образование за употреба на пилотен екипаж и медицински екипи.

Мярката е в сходство с Плана за деяние за осъществяване на Концепцията за развиване на системата за незабавна здравна помощ в Република България . С реализацията на плана ще бъде реализирано изцяло възобновяване на незабавната помощ посредством допълнение на финансирания със средства от Оперативна програма " Региони в напредък " г олям план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ.

Пълният пакет документи за кандидатстване и приложенията към тях са оповестени на интернет страниците на оперативната стратегия и на Министерство на регионалното развитие , както и в Единния информативен портал за обща информация за ръководството на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България.

Крайният период за подаване на плановото предложение е 19:00 часа на 29.05.2020 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР