МРРБ предвижда, успоредно с изграждането на довеждащите водопроводи, да има

...
МРРБ предвижда, успоредно с изграждането на довеждащите водопроводи, да има
Коментари Харесай

Петя Аврамова разкри подробности за проекта за пречиствателна станция в Сливен

МРРБ планува, паралелно с построяването на довеждащите водопроводи, да има и довършена пречиствателна станция за питейни води на Сливен, която да може да бъде пусната в употреба. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарния надзор. Станцията е предопределена да пречиства водата от язовир "Асеновец ".

Тя заяви, че през втората половина на 2020 година паралелно с построяването на деривациите Министерство на регионалното развитие ще започва процедура по оповестяване на социална поръчка за проучване на изпълненото строителство, планиране и строително-монтажни работи за довеждане докрай на пречиствателната станция за питейни води на Сливен. Средствата за довеждане докрай на пречиствателната станция са в размер на 4,350 млн. лв., които са планувани в бюджетната стратегия на министерството.

Министър Димитров ревизира язовир „ Асеновец “ и водоснабдяването на Сливен

Министърът подсети, че през 2008 година Министерство на регионалното развитие е сключило контракт за дотъкмяване на пречиствателната станция, като строително-монтажните действия са приключени на 90 %. Строителството на станцията е замразено през 2009 година, тъй като не са построени водопроводни връзки от станцията до града и назад. С създаденото за обособената територия, обслужвана от ВиК Сливен, районно прединвестиционно изследване са избрани ВиК обектите, които ще се финансират по ОПОС 2014 - 2020. Сред тях са доизграждане на напорен водоем, създаване на довеждащи водопроводи до разнообразни уреди по трасето, замяна на помпени елементи.

Министърът заяви, че ВиК Сливен е подало плановото си предложение в осведомителната система за ръководство и наблюдаване 2020 ИСУН за кандидатстване за финансиране по ОПОС на 25 март 2019 година, като има административен контракт от 24 септември 2019. Общата стойност на плана е 133, 526 млн. лв. с Данък добавена стойност, като срокът на осъществяване е на плана е 51 месеца, считано от датата на подписване на контракта за безплатна финансова помощ.

Укрепването на три свлачища по морето на юг е планувано в капиталова стратегия на Министерство на регионалното развитие за 2020 година Общата стойност на плановете е към 45 млн.лева, стана известно от отговора на министъра на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно на различен депутатски въпрос.

Проектите са за подсилване на "свлачището в кв. Сарафово, общ. Бургас, стадий III.2 "; "Брегоукрепване в региона на крайбрежна плажна линия на гр. Ахтопол ", общ. Царево; "гр. Царево - подсилване на свлачище северен бряг ". Най-много средства са нужни за първия план - 41,459 млн.лева. За другите два сумите са по към 1,5 млн. лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР