МРРБ не е изхарчило 4 млрд. лв. за разплащания с

...
МРРБ не е изхарчило 4 млрд. лв. за разплащания с
Коментари Харесай

Шишков: МРРБ не е плащало 4 млрд. лв. на пътните фирми

Министерство на регионалното развитие не е изхарчило 4 милиарда лева за разплащания с пътните компании. Това е една бомба без покритие. Това съобщи в ефира на БиТиВи някогашният районен министър Иван Шишков.

Той разясни, че през месец февруари са стартирали търгове и състезания за поддържане на пътищата в идващите три години. По думите му АПИ и Министерство на регионалното развитие могат да ги прекратят и да разгласят нови състезания, в случай че желаят. Шишков бе безапелационен, че неустойки не се дължат, защото няма подписани контракти.

Бившият министър уточни, че Министерство на регионалното развитие е било в заплаха да изпадне в тежката обстановка да няма обезпечено разчистване и поддръжка на пътищата през зимата, в случай че не са били въпросните състезания.

Шишков акцентира, че плануваната пътна поддръжка в идващите три години ще коства 4 милиарда лева Парите са за настоящи поправки и поддръжка. В сметките не влизат съществени поправки и градежи на автомагистрали, разясни той.

Бившият министър съобщи, че е заложено до 5-10 дни да бъде пусната нова права от Автомагистрала " Европа " , а цялата автомагистрала да бъде приключена идната година. Одобрени са устройствени проекти и отчуждавания, добави той.

По отношение на Автомагистрала " Струма " Шишков посочи, че е оставена опцията да не загубим ОВОС-а, с цел да не се върнем месеци обратно.

По тематиката за той съобщи, че инспекцията е завършила. По думите му е бил, който е удостоверил, че употребяваното количество асфалт е по-малко от нужното. Шишков посочи, че сходна обстановка има и при Автомагистрала " Хемус ", както и при Западната дъга.

Като триумфи за 10-те месеца в ръководството той регистрира построяването на  и подобряването на инфраструктурата в страната.
 Шишков: Пари за ремонт на пътища ще се намерят
Шишков: Пари за ремонт на пътища ще се намерят

Трябва да влезем в европейските практики
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР