Мрежовата компания си партнира успешно с Most ComputersКато технологична компания,

...
Мрежовата компания си партнира успешно с Most ComputersКато технологична компания,
Коментари Харесай

Tenda: Пазарът в България има голям потенциал

Мрежовата компания си партнира сполучливо с Most Computers

„ Като софтуерна компания, ние следваме най-новите трендове и обръщаме доста внимание на научноизследователската и развойната активност “, показа Ясон Си, районен управител за Източна Европа в Tenda Technology

Международната компания за мрежови артикули Tenda Technology прави все по-успешен бизнес в България. Брандът оперира с необятна гама от артикули за дома и офиса, а неин стратегически сътрудник у нас е Most Computers.

„ Българският пазар има огромен капацитет, това е разрастващ се пазар за нас ”, показа в изявление за TechNews.bg Ясон Си, районен управител за Източна Европа в Tenda Technology. По неговите думи, макар предстоящото нахлуване на новите 5G мобилни технологии, SOHO Wi-Fi решенията ще останат нужни в всекидневието на хората и бизнеса.

Г-н Си, Tenda поддържа необятно портфолио от мрежови артикули за дома и офиса на един мощно конкурентен пазар. По-достъпните цени ли са вашето главно преимущество?

Нашата визия е да предлагаме по-добри мрежови артикули. Tenda е един от най-силните производители, а цената несъмнено е водещ фактор. Но главното ни преимущество е, че предлагаме на клиентите композиция от доста високо качество на налична цена.

Разкажете малко повече за Tenda – по кое време е основана компанията, какви обороти прави сега, кои са основните пазари и артикули, на които разчитате, каква част от облагата инвестирате в проучвания и разработки?

Tenda е основана през 1999 година и към този момент имаме над 19 години опит в мрежите. Нашата компания е един от най-хубавите снабдители на мрежови артикули за SOHO (малък офис, домакински офис) и SMB (малък и междинен бизнес). Разполагаме с цялостна гама от артикули – безжични маршрутизатори, адаптери, разширители, точки за достъп, PLC, SOHO и бизнес суичове, DSL, PON и IP камери.

Оборотът ни през 2017 година възлиза на 250 милиона щатски $. Tenda е интернационална марка, насочена към международния пазар. Като софтуерна компания, ние следваме най-новите трендове и обръщаме доста внимание на научноизследователската и развойната активност. 10% от приходите ни се влагат в R&D.

Към сегашния момента така наречен „ mesh ” системи съставляват най-новата технология за работа в мрежа (бел.ред. – при нея мрежовите възли се свързват непосредствено, динамично, без йерархия), подобаваща както за работни пространства, по този начин и за къщи и по-големи пространства. Ние имаме най-хубавите и същински „ mesh ” артикули, а също така сме водеща и в мрежовите SOHO технологии за дома и офиса.

Как оперирате на световния пазар? Кои са главните ви канали за продажби – непосредствено, посредством огромните онлайн търговци или предпочитате партньори-дистрибутори?

Tenda България ръководи бизнеса си главно посредством партньори-дистрибутори, само че на другите пазари имаме разнообразни бизнес модели и разнообразни тактики за каналите. Процесът ни на бизнес разгръщане е фокусиран върху адаптиране на отличния вътрешен опит на компанията, да вземем за пример на основни пазари като Германия, Англия, Румъния, Индия, Съединени американски щати и Бразилия, както и инвестиция в основаване на локални клонове, наемане на надарени чиновници и осъществяване на местни доставки, с цел да обслужваме клиентите и крайните консуматори.

Труден ли е българският пазар, поради относително дребния му мащаб? Как е проведен Вашият бизнес тук, с кои сътрудници работите и кои артикули са най-търсени от клиентите?

Българският пазар има огромен капацитет и за нас това е разрастващ се бизнес с помощта на напъните на дистрибутора ни Most Computers, с който започнахме стратегическо партньорство през 2017 година и до момента те се оправят сносно в напъните да наложат нашите артикули. Портфолиото на Tenda се приема добре на българския пазар, само че изключително огромен растеж има в продажбите на мрежови „ switch “ устройства – S105, S108, а също и на безжични рутери 802.11n и от ден на ден от 802.11ac стандартите – F3, N301, AC6, AC9.

Има отзиви, че с всеобщото нахлуване на мобилните 5G мрежи след няколко години Wi-Fi технологията може да стане непотребна. Споделяте ли сходна прогноза? Въобще, по какъв начин виждате близкото бъдеще на мрежовия пазар?

Навлизането на 5G не се чака да е навсякъде и на атрактивни цени. Така че е прекомерно рано да се приказва за понижаване на продажбите на безжични мрежови устройства, още повече за технологии като Power Over Ethernet ( POE) и други

Комуникационната технология се трансформира на всеки 10 години. През 80-те години на предишния век хората започнаха да употребяват първото потомство мрежи – аналоговите клетъчни системи, а през 1991 година се появи второто потомство GSM технология. Около 2000 година известен стартира да става 3G стандартът IMT-2000. През 2010 година ITU утвърди 4G стандартите и те последователно навлязоха и в комерсиалните мрежи.

Сега технологията 5G става все по-зряла и ще окаже въздействие върху бизнеса, само че SOHO Wi-Fi мрежите няма да бъдат наранени толкоз доста. Както виждаме, от самото начало хората се нуждаят от Wi-Fi устройства за интернет връзка. Най-общо казано, мрежата е нужна в живота на хората и може да улесни всекидневието им.

Разбира се, мрежовата технология ще се усъвършенства с течение на времето. Тя ще пораства и ще се възползва от доста нови трендове като безжичните заплащания, умният дом, наблюдението, превозът, телемедицината, интернет на движимостите (IoT) и така нататък Това е една обещаваща промишленост, изпълнена с бъдеще и въображение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР