Мрежите са неразвити, устройствата са неоправдано скъпиАко купувате нов смартфон

...
Мрежите са неразвити, устройствата са неоправдано скъпиАко купувате нов смартфон
Коментари Харесай

Защо няма смисъл от 5G смартфон в момента

Мрежите са неразвити, устройствата са безпричинно скъпи

Ако купувате нов смарт телефон тази година, към момента не е нужно да мислите за 5G (снимка: CCO Public Domain)

Всички приказват за 5G, новите и по-бързи безжични мрежи, които водещите телекоми в света стартират да задействат, най-много в Съединени американски щати и Азия. Но в случай че купувате нов телефон, към момента не е нужно да мислите за 5G. Да, 5G е важн а технология, само че можете да я пренебрегнете изцяло все още.

Несъмнено, 5G ще бъде страхотна услуга. Ще ни даде по-голяма скорост на данните, което значи, че ще можем да теглим филми с висока резолюция единствено за секунди, вместо за минути. Видео чатове с висока резолюция също ще работят на всички места.

5G също по този начин ще ни помогне за сбъдване на концепцията за умни градове. Самоуправляващите се коли, да вземем за пример, ще разбират дали има пътен случай и ще забиват спирачки, в случай че някой минава на алено.
още по тематиката
Мобилната технология от пето потомство ще промени метода, по който получаваме телевизия и интернет вкъщи, и ще допре съвсем всяка промишленост. Истинските преимущества на 5G евентуално ще останат скрити, до момента в който не бъдат изцяло внедрени новите мрежи и разработчиците не покажат какво можем да вършим на нашите телефони и други джаджи с по-бързите скорости.

Но 5G няма да стане необятно публикувана технология скоро – в околните 1-2 години. В момента телекомите имат единствено дребни островчета с 5G мрежи, които не вършат нищо друго, с изключение на да дават обещание по-бързи скорости на данните, когато сте „ в вярната зона ”. И единствено няколко производители на телефони – Samsung е най-големият – през днешния ден продават 5G телефони.

Има и друга наклонност, която може да повлияе на разпространяването на 5G телефоните. Хората резервират по-дълго наличните си устройства, в сравнение с преди – по този начин да вземем за пример, промяната на iPhone с нов се случва един път на четири години, съгласно анализатор от Bernstein. Така че, в случай че задържите сегашния си телефон няколко години, ще надградите до 5G, когато технологията е проникнала по-широко.

Все отново, макар лимитираното покритие, маркетингът на телекомите и производители на телефони за новите 5G мрежи ще бъде мощен, тъй като те постоянно желаят клиените им да се обновят в този момент вместо по-късно. Очаква се Apple да пусне 5G версия на iPhone през 2020 година, което може да докара до доста ъпгрейди, даже да не е належащо.

Имайте поради, че ще спестите пари, като пропуснете 5G сега. Например, 5G телефонът на Samsung, Galaxy S10 5G+, коства 1300 $, което е голяма награда над цената, която бихте платили за „ елементарните ” 799-доларови Galaxy S10+. Определено 5G услугата през днешния ден не коства награда от 500 $.

Ако си купите нов смарт телефон тази година – без 5G, ще бъдете изцяло добре през идващите няколко години. А когато сте подготвени за надграждане, ще намерите по-достъпни 5G телефони във всички ценови диапазони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР