Мрежата за дигитално развитие EDIT и технологичната компания Google започват

...
Мрежата за дигитално развитие EDIT и технологичната компания Google започват
Коментари Харесай

Мрежата за дигитално развитие EDIT и Google започват тримесечна обиколка из страната

Мрежата за цифрово развиване EDIT и софтуерната компания Гугъл стартират тримесечна обиколка из страната, а откриващата конференция за цифрови бизнесмени и актьори е планувана за на следващия ден във Варна.

EDIT и Гугъл ще посетят седем града - Бургас, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Враца и Русе, с цел да проведат до началото на ноември месец работилници на тематика

" Бизнесът в онлайн измерение "

и да срещнат цифровите общности и стандартните промишлености, които дружно да поработят върху подобряването на локалния бизнес климат.

Инициативата се провежда от move.bg - " платформа на създаващите хора " в партньорство с Гугъл.

Събитието EDIT on the ROAD ще стартира с конференцията EDITogetherна 18 август във Варна под надслова

" Дигитални тетехнологии срещат изкуството "

Тя се организира в границите на иницативата " Варна - Европейскамладежкастолица 2017 " под патронажа на кмета на града Иван Портних и ще събере на едно място цифрови бизнесмени и актьори. Сред лекторите на цифровата конференция са Саша Безуханова, създател на платформата move.bg и основател на EDIT.bg., Владимир Койлазов, съосновател на Chaos Group, софтуерната компания получила софтуерен Оскар за повсеместен принос към киноиндустрията през 2017 година, и Марчин Олендер, управител " Публични политики " за Централна и Източна Европа на Гугъл.

Събитието ще продължи с цифров пърформанс на студио Полиформа и празненство за определяне на контакти.

Програмата във Варна включва също четири работилници за запознаване с забавни практики и опит в региона на модерно цифрово изкуство и бизнес. Работилниците ще се състои в центъра Innovator Creative Spaces. Лектори ще бъдат Димитър Петров, създател и арт-директор на студио " Змей ", Полина Герасимова от студио " Полиформа ", Веселина Сариева, създател на OpenArtsFoundation, и Марчин Олендер.

В страната EDIT ще срещне цифрови бизнесмени с представители на обичайния бизнес и локалната власт. В рамките на всяко събитие е планувана лекция от

бизнесмен, одобрен на интернационално равнище

презентация на инструментите за онлайн наличие на Гугъл, ориентирани към бизнеса, както и работилници за идентифициране на провокациите и опциите за развиване на районния бизнес посредством въвеждане на цифрови решения.

Паралелно с турнето екипът на EDIT организира и изследване на цифровия започващ, дребен и междинен бизнес в цялата страна. Данните от второто национално годишно изследване на цифровия бизнес в България ще бъдат показани на заключителна конференция в София през ноември.
Подробна информация за програмата на самодейността е оповестена на уеб страницата edit.bg и в пресцентъра на MOVE.BG

През 2015 година Гугъл започва амбициозна стратегия за образование в цяла Европа, наречена Growth Engine, тъй като всеки дребен бизнес заслужава

изгодите от цифрови технологии

Програмата е достигнала към този момент до повече от 3 милиона европейци и Европейският съюз признава този принос с премията за цифрови уменияна. Онлайн платформата Digital Garage започва предходната година и в България, като повече от 15 хиляди българи и локални компании към този момент покачиха уменията си и направиха промени, посредством които по-бързо да развият бизнеса си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР